Circus de Boecop is na precies 112 jaren weer terug in De Steeg

DE STEEG – Afgelopen zondagmiddag was de eerste voorstelling De Passage van Circus De Boecop  achter de kerk in De Steeg, precies na 112 jaren weer terug in Steeg.

De voorstelling van vanmiddag was geheel uit verkocht en 62 ouders met kinderen hadden allemaal een plaats gevonden in de “kleine tent”. Iedereen vond het een hele leuke voorstelling ook vooral omdat als afsluiter een echt groot paard in de circustent kwam, hij paste maar net in de piste ,om een klein rondje te lopen waarmee de voorstelling was afgelopen. Later mochten kinderen buiten een rondje lopen, zittend op het grote paard.
Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor de voorstelling van:
Woensdag 14 mei – 15.00 uur. (ook voor kinderen)
Zaterdag 17 mei – 20.00 uur.
Zondag 18 mei – 15.00 u. / Expositie vanaf 11.00 uur.
Entree: volwassenen €8.– en kinderen €4.–
Tijdens de voorbereiding van de lezingenserie in het kader van De Passage, het meerjarenproject waarmee cultuurbedrijf RiQQ de doorgaande route door de gemeente Rheden in de schijnwerpers zet, dook een merkwaardige geschiedenis op: het verhaal van de adellijke jonkheer Jules Brantsen die op 25 jarige leeftijd een compleet bouwwerk realiseerde waarin negen avondvullende circusvoorstellingen werden gegeven. Het houten gebouw, dat in mei 1902 in het hartje van De Steeg verrees, bood plaats aan 700 toeschouwers en een orkest. Na een maand werd het al weer afgebroken en raakte dit wonderlijke avontuur in vergetelheid. In het kader van De Passage zal het hele verhaal in de herinnering worden teruggebracht met een voorstelling die een mix is van een historische lezing, een tentoonstelling, een sprookjesachtige vertelling en enkele optredens.
 
Georganiseerd door Edward Brantsen die als spreekstalmeester fungeerde en normaal schilder, muzikant, speler in de Kunstschool aan de Oranjestraat 36 is, en mede organisater Gerrit van Middelkoop van de DingenFabriek aan de Bergweg 24b te Velp, ondersteund door het cultuurbedrijf RIQQ.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
2014-05-11-circus-de-boecop-de-steeg-026
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen