Spetterend jubileumfeest in zwembad Embricana op 24 en 25 mei

Foto:

REGIO – 20 jaar Embricana! Met een kleurrijk jubileumprogramma voor het hele gezin viert zwembad Embricana in Emmerich am Rhein, vlak over de grens bij ’s-Heerenberg, op 24 en 25 mei het 20-jarig bestaan. Precies twee decennia geleden, op 24 mei 1994, opende het wedstrijd- en recreatiezwembad haar deuren.

Zowel op zaterdag 24 mei als op zondag 25 mei vinden op de ligweide van zwembad Embricana diverse activiteiten voor het hele gezin plaats. Van kinderschminken, een ballonnenwedstrijd, een cowboyspringkussen, een superglijbaan en een kinderanimatieprogramma (op beide dagen om 12:00 en 15:00) tot proeflessen aquafitness en aquacycling (op beide dagen om 14:00 en om 16:00 uur). 
Als kers op de taart wordt op zaterdagmorgen het nieuwe peuterwaterlandschap officieel geopend.
Hoogtepunt van de feestelijkheden is het optreden van comediant Pawlik alias ‘badmeester Schaluppke’. Met zijn programma ‘flitsend bommetje’ stimuleert hij de lachspieren op zaterdagavond 24 mei vanaf 20:30 uur. Daarbij vertelt Schaluppke pakkende zwembadverhalen over voetschimmel en een indringende chloorgeur. 
Schaluppke stuurt irritante zwemmers naar de kleedkamer en opa´s met een zwakke blaas naar de bekkenbodemtraining. Hij rapt de zwembadregels en verzorgt een flitsende opgieting in de vrouwensauna. Voor het optreden van de komiek speelt de JuCa-band van het plaatselijke jongerencafé.
Het avondprogramma vindt in een circustent plaats en ondervindt dus geen hinder van eventueel regenachtig weer. De entree (via de ligweide, straat: Am Stadion) is gratis.
Via dezelfde ingang kan op zondag 25 mei van 10:00-18:00 uur een bezoek worden gebracht aan de kinderrommelmarkt. Ook op deze dag worden er weer diverse spelletjes georganiseerd. Bovendien zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar en verzorgt de formatie ‘Hometown Rebelz’ uit Kleve een streetdancedemonstratie. 
Tijdens de aansluitende interactieve workshop kunnen jonge bezoekertjes zelf kennismaken met streetdance. Meer informatie op: www.embricana.de.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
embricana1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen