Landmacht ontzet eindelijk voormalig bejaardenhuis Rhederhof

RHEDEN – Dinsdagmiddag 20 mei was er voor de laatste keer een militaire oefening op Rhederhof door een eenheid van de landmacht, de oefening is grootschalig en vindt in de gehele provincie Gelderand plaats onder de naam Reliable Sword.

Een Chinook zette om 15.05 uur zo’n 65 militairen af, precies achter voormalig Rhederhof, deze besluipen direct een toegangsdeur van het gebouw en blazen deze met dynamiet op, waarna ze zich al schietend toegang verschaffen tot het pand.

Zij gaan opzoek naar de “vijand” die met 20 tot 25 man proberen het pand te behouden, de militairen werden ondersteund door een heli die 6 militairen via touwen uit de helikopter liet zakken op het dak van het gebouw om zo de aanval inzetten. Ook werd er een hond ingezet, speciaal opgeleid om vijanden op te sporen en uit te schakelen, het was de eerste keer dat de hond mee vloog met een Chinook.

qh8ab565o17gj7cc2j1i2uzdz

Er werd hevig geschoten in het gebouw en er was flinke weerstand, er klinken harde explosies als er weer een deur worden opgeblazen van een vertrek, door de knallen sneuvelde vele ramen van het gebouw.

Maar na zo’n 50 minuten komen de militairen weer na buiten en banen zich weer een weg naar de zojuist gebruikte landingsplaats om zich te verzamelen wachtend op de Chinook , die met de hele operatie  rond het gebouw heen bleef cirkelen om zo ook vanuit de lucht alles in de gaten te kunnen houden. Een aantal gewonden en gevangenen worden ook mee genomen in de Chinook, waarna de helikopter weer opstijgt en over de bomen het luchtruim kiest.

j0kvo7d1mygu8v90s8t9cm9fj

Na de oefening bedankt de leidinggevende Kaptein van deze oefening, Roel van Dort de Vastgoed beheerder voor het mogen gebruiken van het pand, eigenaar Alvast Beheer te Arnhem.

Het was even afzien in de warmte , de oefening was gepland om 14.00 uur, maar om het verrassingseffect voor de “vijand” groter te maken was de aanval pas om 15.05 uur. De rust is weer terug gekeerd op Rhederhof het toegestroomde publiek dat op grote afstand werd gehouden keerde weer huiswaarts.

Roel van Dort, beheerder Vastgoed wil de ouders dringend waarschuwen de kinderen weg te houden bij en rondom het pand Rhederhof in verband met de vele gevaarlijke glasscherven die overal liggen nabij het gebouw.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s


Kijk voor eerdere publicaties op:

https://rheden.nieuws.nl/nieuws/20140514/Luchtmobiele-Brigade-treed-in-voetsporen-van-hun-roemruchte-voorgangers-van-70-jaar-geleden

https://rheden.nieuws.nl/nieuws/20140509/Rhederhof-voor-de-derde-keer-ontzet

https://rheden.nieuws.nl/nieuws/20140508/Rhederhof-weer-toneel-wapengekletter-Sequential-Guard 

https://rheden.nieuws.nl/nieuws/20140501/Bestorming-Rhederhof-heeft-toch-plaatsgevonden

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

phucq754ahma66gp78xlprq1e

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen