Heel veel creativiteit op Jaarlijkse kunstdag het Rhedens in Dieren

Foto:

DIEREN – Woensdag 2 juli vond op Het Rhedens Dieren de jaarlijkse Kunstdag plaats. Dé dag dat alle lessen in het teken staan van kunst, zoals muziekprojecten, dansprojecten, theatertechniek, kunst voor ouderen, diverse voorstellingen en meer!

Zoals ieder jaar bruiste het schoolgebouw van de creatieve activiteit. Leerlingen werkten zich in het zweet om een choreografie in te studeren, anderen waanden zich in een heus gospelkoor, een djembé band of een klassiek orkest. Maar er werden ook kunstwerken gefabriceerd, t shirts bedrukt, lichtshows ontworpen en foto’s, films, musicals en muziekstukken gemaakt. 
Diverse thema’s
Alle leerlingen hebben afhankelijk van het thema van hun leerjaar een professionele voorstelling gezien. Zo was er een muziekvoorstelling  ‘wat klassiek je me nou Swing’ voor leerjaar 1, een dansvoorstelling ‘The Match’ voor leerjaar 2 en een voorstelling over hiphop ‘De jongen en Yo’ voor leerjaar 3. 
Veel programma’s mondden uit in presentaties waarin de leerlingen elkaar hun kunsten konden laten zien. Er was één groep de school uit, namelijk de leerlingen van 3 Havo/VWO. Zij hebben in Arnhem het Museum voor Moderne Kunst bezocht.
School voor iedereen
Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap met een compleet onderwijsaanbod. In Rozendaal kan men terecht voor alle leerjaren van havo, vwo en gymnasium. Het Rhedens Dieren heeft alle leerjaren vmbo en mavo alsmede onderbouw havo en vwo/vwo select met eventueel Latijn en Grieks (met aansluiting op de bovenbouw van Het Rhedens Rozendaal). 
Het Rhedens de Tender in Dieren, waar elke leerling individueel centraal staat, maakt het onderwijspakket compleet met praktijkonderwijs. Het Rhedens biedt alle mogelijkheden van een grote school, maar is heel persoonlijk van sfeer omdat het bewust kleinschalig is georganiseerd.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen