Albert Einstein geholpen door bevers Scouting Dieren

Foto:

DIEREN – Zaterdag 28 juni gingen 13 bevers van Scouting Dieren, nietsvermoedend op hun weekendkamp, niet wetende dat een zekere professor Albert Einstein hun hulp goed zou kunnen gebruiken. 

De kinderen tussen de 5 en 7 jaar kwamen er via een brief in spiegelbeeld achter dat deze professor zijn kat Snuffel kwijt was en of de bevers voor hem mee wilden doen met een wetenschapsquiz.
De bevers mochten die zaterdag en ook nog de zondag, samen met hun eigen professor Plof, allerlei experimenten uitvoeren om zo maar tot het goede antwoord te komen. Leiding Rebbel en Sterre Stroom probeerden alles zo goed mogelijk op de rails te houden waardoor het kamp zeker als geslaagd bestempeld mag worden. 
De bevers hebben de zaterdag eerst zelf bosbessenjam gemaakt, waarna er gespeeld en geëxperimenteerd kon worden in de Spelerij. Mocht u een bever van Scouting Dieren tegenkomen, dan kan deze precies vertellen hoe je een ballon op kunt blazen zonder je lippen te gebruiken of hoe je zoveel mogelijk cola uit een fles kunt krijgen zonder deze aan te raken. 
Hoewel de voorspellingen voor dat weekend ronduit nat te noemen waren, hadden de bevers genoeg dubbeltjes meegenomen voor de goedweermachine zodat ze droog hun eigen gemaakte brood konden bakken boven een kampvuur en op konden eten met hun zelfgemaakte jam. 
Albert Einstein kon de hulp van de bevers gelukkig wel waarderen zodat er 13 enigszins ingestorte bevers zondagmiddag het kamp konden verlaten met een heuse wetenschapsoorkonde!
img2939
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen