General Electric personeel Rheden ook volgende week in actie

Foto:

RHEDEN – Personeel van General Electric in Rheden voert de druk op de directie op om te voorkomen bij de fabriek 142 banen verdwijnen. De werknemers weigeren vanaf vrijdag over te werken.

Maandag volgt een stiptheidsactie en dinsdag werkt het personeel twee uur niet. 
De werknemers vinden het niet nodig om de activiteiten van de fabriek, waar gasturbines worden onderhouden en gerepareerd, naar Italië te verkassen. GE is dit wel van plan. 
Donderdag werd al een protestmars georganiseerd, nadat de eisen die FNV Metaal in een ultimatum stelde niet werden ingewilligd door het Amerikaanse concern.
Het ontslag van driekwart van het personeel zou ‘een catastrofe’ zijn voor de inwoners van Rheden, waar GE een belangrijke werkgever is, stelt vakbondsbestuurder Anita Dries in een verklaring. De fabriek in het Gelderse plaatsje staat er sinds 1902.
Een stiptheidsactie is een beproefd actiemiddel van vakbonden om directies onder druk te zetten. Doorgaans worden de regels dan overdreven strikt nageleefd en werken de werknemers niet harder dan nodig.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen