Start wegaanleg De Marke

Foto:

DIEREN – Gemeente Rheden begint in de week van 28 juli met het aanleggen van de weg de Marke (gelegen op het voormalige Vitatronterrein). De wegwerkzaamheden duren van 28 juli tot de laatste week van september, met uitzondering van de bouwvakperiode.

De weg wordt aangelegd om het terrein opnieuw vorm te geven en het in kavels uit te geven. Hierdoor krijgen bedrijven de ruimte om zich op dit terrein te kunnen vestigen. De nieuwe weg geeft toegang tot het terrein vanaf de Geitenbergweg. Er komt geen aansluiting naar de Kanaalweg voor gemotoriseerd verkeer. Wel komt er een doorsteek voor voetgangers en fietsers. 
De werkzaamheden bestaan uit het opschonen van het terrein en grondwerk van de kavels. Dit gebeurt in de week van 28 juli. Vervolgens ligt het werk drie weken stil wegens de bouwvak. Vanaf de laatste week van augustus worden de werkzaamheden gestart voor de aanleg van het riool. Ten slotte wordt de weg aangelegd.
Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van ca. 2,7 ha en ligt momenteel grotendeels braak. De bebouwing van het voormalige bedrijf Vitatron is gesloopt. Intussen is 1 kavel verkocht aan GWW-ingenieurs en op 1 kavel is een optie. De overige kavels wil de gemeente graag nog verkopen. Belangstellenden kunnen  in overleg bepalen hoe groot de kavels worden. Dit is vanaf 1.000m2 tot maximaal 5.000m2.
Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij www.rheden.nl/kanaalzone
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen