Levend schaakspel in de openlucht

DIEREN – Zaterdag 26 juli was er een zogenaamd levend schaakspel in het centrum, twee clubs speelden tegen elkaar met deels gewone en deels levende schaakstukken.

In het kader van het ONK schaken Dieren 2014 wordt er van alles georganiseerd. Zo was er vanmiddag een wedstrijd voor kinderen en jeugd. Dit gebeurde op het Callunaplein, waar een groot stuk zeil lag in de vorm van een heel groot schaakbord. 
cpu5ypps2x7iv93b5o2odadg9
Vanaf 12:00 uur konden kinderen zich aanmelden en kregen of een wit of een zwart hesje aan en een soort van hoofdband op waardoor zij goed, als bepaald schaakstuk, te herkennen waren. Alle levende en gewone schaakstukken werden op hun plaats opgesteld en het schaakspel kon beginnen samen met de niet levende schaakstukken.
ac0fq2u44tvnrx2j2agmwg9xj
Toernooidirecteur Ap Lammers van het Open Nederlands Kampioenschap schaken 2014, opende rond 12:30 uur de wedstrijd, die tevens een educatief karakter had, tussen de schaakclubs van Dieren en Velp. 
Leden van beide clubs coachten de kinderen, gaven instructies en vroegen hen te reageren op de zet van de tegenstander. 
val32hvrkwyw87dvznoy390u8
hikae0y5jvyno8hgwaa92x42p
funblqhv9arfxaae6yrf69ydw
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen