Voedselestafette bij de Bibliotheek Veluwezoom

Foto:

DIEREN – De Bibliotheek Veluwezoom zet zich van 1 t/m 30 augustus actief in voor de voedselestafette van de Voedselbank Neder-Veluwe. Zij zamelen zo veel mogelijk voedsel in voor gezinnen in de gemeenten Rheden, Wageningen en Renkum, die afhankelijk zijn van de Voedselbank. 

In kratten in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Renkum kunnen mensen (houdbare) levensmiddelen en toiletartikelen aanbieden, zoals koffie, thee, rijst, pasta, houdbare melk, soep, groenten en vlees, waspoeder, tandpasta en toiletpapier.
Groeiende behoefte aan steun
De voedselestafette voor de Voedselbank Neder-Veluwe is een initiatief van een enthousiaste groep mensen uit de regio. Zij willen een bijdrage leveren aan de groeiende behoefte aan steun. Op dit moment zijn ruim 195 gezinnen uit de gemeenten Wageningen, Renkum en Rheden deels afhankelijk van de Voedselbank en dit aantal neemt nog steeds toe. 
Tegelijkertijd staat het aanbod van voedsel onder druk, ondanks de overvloed aan producten in onze supermarkten. Vooral in de zomermaanden kan de Voedselbank nauwelijks voldoen aan zijn doelstelling namelijk één flinke krat met voedzaam en gezond voedsel per week per gezin. 
Sinds juni van dit jaar zamelen bedrijven, scholen en instellingen een maand lang voedsel in en geven het (denkbeeldige) stokje door. De Bibliotheek Veluwezoom neemt het stokje over van Parenco en De Gelderlander. ‘Wij steunen dit initiatief heel graag’, zegt directeur Lianne Busser. “Bovendien is de bibliotheek een geschikte locatie voor de estafette in de zomermaanden. Scholen en bedrijven zijn dicht of hebben beperkte openingstijden; de bibliotheek is gewoon geopend.”
Betrokken
Eén van de oprichters van de werkgroep Voedselhulp-Estafette, Diane Schaap, zegt: “We hebben gemerkt dat veel mensen het werk van de Voedselbank een goed hart toedragen en graag een bijdrage leveren.” Bijkomend voordeel van de actie is volgens haar dat grote groepen mensen zich ook daadwerkelijk betrokken kunnen gaan voelen bij de armoede van mensen in hun eigen stad of dorp. Zo kunnen ze zelf ook hun steentje bijdragen. 
Geen bederfelijke waar of alcohol
Bederfelijke waar, aangebroken verpakkingen, producten die over de houdbaarheidsdatum zijn en sigaretten en alcohol mogen er niet in. Een lijst met geschikte artikelen is gepubliceerd op de website van de Bibliotheek Veluwezoom.  
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen