Neushoorntje ontmoet ander Burgers’ Zoo dieren

Foto:

REGIO – Het pasgeboren neushoorn mannetje in Koninklijke Burgers’Zoo maakt voor het eerst kennis met de giraffen, zebra’s en antilopen op de savannevlakte.

Woensdag 23 juli 2014 aan het einde van de dag schonk breedlipneushoornvrouw Kwanzaa in het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo het leven aan een mannetje. Op basis van hormoononderzoek aan de mest van de drachtige neushoorn werd de geboorte pas een maand later verwacht. 
De jonge breedlipneushoorn heeft een geboortegewicht van ruim 50 kilo. Dagelijks neemt zijn gewicht toe met anderhalf tot twee kilo. Maandag 18 augustus 2014 heeft de pasgeboren neushoorn voor het eerst kennis gemaakt met de giraffen, zebra’s en antilopen die de savannevlakte van het Arnhemse dierenpark delen met de breedlipneushoorns. 
Succesvolle neushoornfok in Arnhem
Neushoorns worden in het wild bedreigd vanwege hun kostbare hoorns die met name in Azië veel geld opleveren op de zwarte markt. Van de vijf nog levende neushoornsoorten is de breedlipneushoorn het meest talrijk, al neemt het aantal drastisch af vanwege de intensivering van stroopactiviteiten. 
Zuid-Afrika
Recent maakte de Zuid-Afrikaanse regering bekend dat zij 500 breedlipneushoorns in het Kruger National Park wil vangen en verplaatsen ter bescherming van deze diersoort. Binnen de vereniging van Europese dierentuinen bestaat een fokprogramma voor breedlipneushoorns. 
Elke aanwinst is welkom, want ondanks alle inspanningen worden in alle Europese dierentuinen bij elkaar gemiddeld slechts een tiental neushoorns per jaar geboren. Het afgelopen decennium heeft Burgers’ Zoo al drie breedlipneushoorns weten te fokken. 
neushoorntje2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen