Terugblik 18e Editie Rhedense Fiets4daagse 

DIEREN – Zaterdagmiddag 16 augustus was de finish van de Rhedense Fiets4daagse. Het zit er weer op voor de het bestuur en de vrijwilligers die afgelopen week met elkaar zeer veel werk hebben verzet. Zij kunnen terug kijken op een geslaagd fiets4daagse evenement. 

De vrijwilliger kan nu uitrusten, het bestuur rondt alle nog lopende zaken af en menig deelnemer is al weer naar een volgend fietsevenement gegaan. Sommigen kunnen er geen genoeg van krijgen.
De organisatie is tevreden, al waren er wel minder deelnemers dan vorig jaar. “Dat is wel een landelijke trend Het aantal fietsers bedroeg dit jaar zo rond de 1100. Dat zijn mensen die alle dagen mee doen, maar ook zij die 1 of meerdere dagen meerijden. Er ook zijn mensen die per dag bekijken of zij meedoen en hoeveel kilometer zij gaan rijden, ” aldus een bestuurslid.
Een punt van zorg was toch wel het uitvallen van de veerpont naar Olburgen. Dat gebeurde donderdag en is een aantal uren uit de vaart geweest. Het was voor het eerst dat dit tijdens een fietsvierdaagse gebeurde. Gelukkig kon de pont vrijdag en zaterdag normaal zijn diensten verrichten. Dit zijn topdagen voor de veerbaas. Alle deelnemers van alle afstanden worden dan overgezet. Een kapotte veerboot zou juist dan helemaal niet uitkomen!
Het weer was over het algemeen goed. Elke dag werd er met een zonnetje en een blauwe hemel gestart. Heel warm was het niet. Wel waren er een aantal buien, maar die waren meestal van korte duur.
d34h371xrand6emh4gq6z9fio
Onderzoek
Tijdens deze week is er ook onderzoek gedaan door een student van de Saxion Hogeschool uit Deventer. Er werd o.a. gekeken naar de tevredenheid van de deelnemers. Tevens dient dit onderzoek te worden meegenomen in de evaluatie en het toekomstbeeld. De organisatie ziet het deelnemer aantal teruglopen, het zijn hoofdzakelijk senioren die meedoen en jongeren zien ze nauwelijks. Ook ontbraken er dit jaar een aantal ploegen zoals van de plaatselijke toerclub en die van de fietsaholics uit Duitsland. Dit roept toch wel vragen op en hier dient een antwoord op te komen.
Voor alle deelnemers was er wel iets van hun gading bij. Fietsen over de Posbank, het platteland, met de veerpontjes mee of het bezoeken van een bezienswaardigheid onderweg.
De inwendige mens kon worden verzorgd door de koffie met appeltaart die elke dag wel weer bij een ander horeca-etablissement genuttigd kon worden. In het programma boekje zaten hiervoor een aantal kortingsbonnen. 
Ontspannen
Aan het eind van de fietsdag was er bij het zalencentrum goed vertoeven met een consumptie op het terras of binnen. Elke dag was er live muziek te horen en te zien. Op vrijdag was er voor een ieder – die wilde – het buffet. Dit werd trouwens ook – als teken van dank – aangeboden aan de vrijwilligers.
Kinderfietstocht en activiteiten
Zaterdag, de laatste dag, was er ook voor de kinderen een toch  van 15 km met onderweg leuke dingen om te doen. Zo was er bij kasteel Middachten een activiteit verzorgd door Marieke Soetebier, in de Havikerwaard kon een boerderij worden bezocht waar veel kalfjes waren en in Ellecom konden bij de bakker broodjes worden gebakken. Tenslotte was er in Dieren op de Veerstoep nog een workshop trommelen. Deze werd verzorgd door de mannen van trommelen met rommel.
De slogan van de Rhedense Fietsvierdaagse is: “Natuurlijk de Mooiste” en daar sluiten wij ons bij aan. 
Als u op de bovenste foto klikt, krijgt u een impressie van alle dagen te zien.
j8mswqcizjtadbo4rq1e3hxnx
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen