Explosieven niet aangetroffen bij station Dieren

DIEREN – Van 18 tot en met 21 augustus is het terrein van de toekomstige parkeervoorziening aan de Noorder Parallelweg in Dieren onderzocht op de aanwezigheid van explosieven. Deze zijn niet aangetroffen. 

Wel lijkt het er op dat er inslagputten van explosieven teruggevonden zijn. Hierin zat puin en wat huisraad, zoals potten en pannen. Deze zorgden voor een uitslag van de metaaldetector op grotere diepte die niet te onderscheiden was van een eventueel explosief. Daarom is het terrein met de nodige voorzichtigheid bekeken.
Reden van het onderzoek
Het terrein is onderzocht omdat aan het eind van de Tweede Wereldoorlog de geallieerden veel bombardementen uitvoerden op stations en treinen. Daarom zou er diep in de grond munitie aanwezig kunnen zijn.
Verontreiniging
Bij een vorig onderzoek was ook een kleine vlek sterke loodverontreiniging aangetroffen. Deze loodverontreiniging is nu afgegraven en afgevoerd. Ook ligt er een asbestplaat begraven. Hiervan zijn monsters genomen en die worden onderzocht. Afhankelijk van de uitslag bepalen we wat hiermee moet gebeuren.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen