World Living Statues festival viert 10 jarig bestaan 

REGIO – Het World Living Statues festival is al 10 jaar het grootste festival voor Levende standbeelden ter wereld en heeft dit jaar 2 dagen feest! Zaterdag 27 september Statues by Night in Ede en zondag 28 september het Wereldkampioenschap.

Celebration’ is het thema van de 10e editie van het World Living Statues festival, dat elk jaar honderdduizenden bezoekers verwelkomt. Uit de hele wereld komen de beste levende standbeelden eind september naar Nederland. 
Statues by Night
Voor de eerste keer zal in het Gelderse Ede op zaterdag 27 september ‘Statues by Night’ plaatsvinden in de donkere uren. Het wereldkampioenschap wordt voor de tiende keer in Arnhem gevierd op zondag 28 september, met ruim 250 professionals, amateurs en kids.
t1srp5begushzsf7fdl2nzdun
(De Verwondering, Nederlands Kampioen 2014, foto Rob Terwisse)
Op zaterdagavond 27 september is Ede Centrum de plek waar je moet zijn, vanaf 21.00 uur, zullen op bijzondere plekken de mooiste beelden in Ede opgesteld staan met als thema ‘verlichte verstilling’. Samen met bijzondere acts en prachtige verlichting zal het een onvergetelijke avond worden. 
Verlichting
De bezoekers van Statues by Night wordt gevraagd met een eigen lampje, lampion of kaars het festival te bezoeken en te verlichten. Ruim 35 professionele living statues, vermengd met diverse andere kunstvormen brengen de bezoekers in een andere wereld. 
Wereldkampioenschap zondag 28 september
Zondag 28 september, van 13.00 tot 17.00 uur vindt het wereldkampioenschap levende standbeelden plaats in Arnhem. Op deze dag strijden niet alleen de (inter)nationale professionals om een eerste plek, maar ook de amateurs en de Kids Statues. 
up0uc2gl7h237ys1btnnvh1o3
(The Warsaw Mermaid, 2e prijs NK 2014, foto Rob Terwisse)
De allerbeste internationale Living statues zijn uit ruim 250 inzendingen geselecteerd en komen met een totaal nieuwe creatie naar Arnhem. Uit alle wereld delen komen de circa 35 beste ter wereld naar Arnhem de bezoekers betoveren. Samen met de 25 beste Nederlandse beelden. 
Grootste spektakel ter wereld
Met ruim 30 amateur statues en 100 kids is het World Living Statues festival ook in haar 10e jubileum jaar weer veruit het grootste Levende standbeelden spektakel ter wereld. 
De kersverse Nederlands kampioen ‘De Verwondering’ op 2 juni 2014 in Valkenburg gekozen als beste Nederlandse beeld, zal ook een gooi doen naar de wereldkampioensbeker.
zwtxxxfhvrjg66dffwiby5tqo
(Trouw Delfts Blauw, 3e prijs NK 2014, foto Rob Terwisse)
Vakjury
De winnaars uit de diverse categorieën worden beoordeeld door een vakjury en kinderjury. En u als bezoeker bepaald nu voor 50% mee wie de wereldkampioen, amateurkampioen of kidskampioen wordt. Dus uw stem wordt belangrijker dan ooit. Stemformulieren worden op meerdere plaatsen in de stad uitgedeeld.
Parade
Als afsluiting van de dag komen alle beelden nog een keer langs tijdens een knallende en indrukwekkende parade op het Kerkplein voor de Eusebius kerk, om 17.30 uur. Dit jaar zal de prijs uitreiking natuurlijk vanwege haar 10 jarig bestaan feestelijker dan ooit zijn. 
Kijk voor meer informatie op: www.worldlivingstatues.nl
wy1ondsrfpsxengm70vkl7jpo
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen