Extra raadsbijeenkomsten over veranderingen in de zorg en uitkeringen

GEMEENTE RHEDEN – De afgelopen tijd heeft de rijksoverheid gewerkt aan drie nieuwe wetten over veranderingen in de zorg en regelingen voor uitkeringen. Vanaf 1 januari 2015 verschuiven zorgtaken van de rijksoverheid en provincie naar de gemeenten. Hierdoor kan de zorg of ondersteuning dichterbij de burger geregeld worden voor minder geld.

Samen met de inwoners van gemeente Rheden 
De gemeente Rheden bereidt zich voor op deze veranderingen en wil dat graag samen doen met u als inwoner. Daarom heeft het college en de raad besloten om vier extra raadsbijeenkomsten te houden over deze belangrijke onderwerpen. 
De extra bijeenkomsten zijn op:
  • Dinsdag 26 augustus van 20.00 – 21.30 uur: met als onderwerp Participatiewet.  Er is straks één regeling voor iedereen die extra hulp nodig heeft om aan het werk te komen. 
  • Dinsdag 2 september van 19.30 – 21.30 uur: met als onderwerp: Jeugd(hulpverlening). Doordat de gemeente deze taken gaat uitvoeren, moet alle nodige ondersteuning/hulp aan kinderen beter op elkaar afgestemd zijn. 
  • Maandag 8 september van 19.30 – 21.00 uur: met als onderwerp: Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen meedoen in de samenleving.
  • Maandag 29 september van 19.30 – 21.00 uur: met als onderwerp: Sociale werkvoorziening Presikhaaf bedrijven 
Iedereen is welkom
Alle bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis in De Steeg. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 
Mee praten?
Ook bestaat de mogelijkheid om mee te praten. Graag wel van te voren even aanmelden bij de griffie van de gemeente Rheden, via e-mail [email protected] of telefonisch (026)  49 76 241/266. Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de bijeenkomst.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen