Vrienden van de Oude Jan presenteren nieuw boek

VELP – Vol trots en enthousiasme presenteren de Vrienden van de Oude Jan een  nieuw boek. Het boek met de titel “Onze Oude Jan, Midden in de samenleving” bevat nieuwe verhalen over de Oude Jan en zijn omgeving.

Het doel was niet zozeer een geschiedenisboek te schijven over de Oude Jan, want  er zijn al veel boeken verschenen over het kerkje in Velp-Zuid, maar juist om nieuwe verhalen te vangen  met hoe mensen kijken naar de Oude Jan, wat hun ervaringen zijn, en de herinneringen die bij vele leven bij de Oude Jan en de omwonenden.
In 2013 werd een oproep gedaan via de media naar vertellers en mensen die voorwerpen hebben van en over de Oude Jan. Zie: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/20131127/Leg-de-Oude-Jan-vast-in-een-uniek-boek 
Vele voorwerpen zoals schoteltjes, borduurwerken, foto’s, en schilderijen  kwamen binnen, enkele zijn vastgelegd in het boek en vele  voorwerpen  worden op 30 augustus tijdens het jubileumfeest van het 30 jarig bestaan van de stichting van de vrienden van de Oude Jan tentoongesteld. Samen met een verzameling die eerder succesvol tentoongesteld is in de Paperclip is de uitstalling van voorwerpen in de kerk te bezichtigen.
s52owplaid7s9qmcsf0weivmw
Ook hebben er diverse mensen gereageerd op de oproep met nieuwe verhalen te komen, 4 bestuursleden van de stichting hebben interviews afgenomen en deze unieke verhalen zijn vastgelegd in het boek.
Dit alles en met de medewerking van Oud-Velpenaar en schrijver John van Galen en schrijver Jan- Siebelink is er een selectie gemaakt met als resultaat het nieuwe boek over de Oude Jan.
gq72dxr4eb71h65517yzx61dz
Op het jubileumfeest zal het eerste exemplaar van het boek uitgereikt worden en is daarna het boek te koop. Voor donateurs kost deze €4,95 voor overige geïnteresseerden voor €14,95. Na deze dag is het boek te koop in de Emmastraat bij boekhandel Jansen & de Feijter. 
Ben van Schaik (77 jaar) al 15 jaar voorzitter van de stichting zal vanaf dit jubileum afscheid nemen als voorzitter en zijn functie overdragen aan bestuurslid Martin Idema (68 jaar).

“Het is mooi geweest” aldus Ben van Schaik, “Na jaren is het tijd om het over te dragen naar een jonger persoon, maar ik neem afscheid met een goed gevoel en terugkijkend met prachtige resultaten die de stichting heeft  kunnen realiseren, zoals bijvoorbeeld een toiletruimte in de kerk, het herstellen van de ramen, en de renovatie aan de toren en de klok. Het nu verschenen boek is een mooie afsluiting waar ik graag aan mee gewerkt heb en trots op ben” voegt Ben van Schaik er aan toe.
lt1ahofzssf4d22pjtel79f4p
Wilt u ook vrienden van de Oude Jan worden meld u dan aan op www.vriendenvandeOudeJan.nl dit kan al vanaf €5,- per jaar.
Met het donateursgeld kan de stichting het behoud en onderhoud aan de Oude Jan voortzetten.
Het kerkje De Oude Jan dient nog als kerk maar zeker ook als multifunctioneel gebouw waarin exposities, feesten en concerten gehouden (kunnen) worden. Er liggen nog plannen en wensen op tafel, zoals enkele banken vervangen voor stoelen zodat de indeling wat makkelijker te veranderen is, en de hoge bomen rondom de kerk verdienden de aandacht en onderhoud.  
np4x4hnz43bgoa9gg0hdxzjd3
Nieuwsgierig geworden naar dit boek, kom dan op 30 augustus vanaf 13.30 uur naar de Oude Jan of loop vanaf 1 september eens binnen bij Jansen & De Feijter.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen