Nieuwe afvalpas voor gemeente Rheden

Deze week ontvangen alle huishoudens in de gemeente Rheden een nieuwe toegangspas voor het Afvalbrengstation Noord aan de Beijerinckweg 9a (industrieterrein Het Broek) in Arnhem. Het zes keer gratis aanbieden van grof afval blijft gewoon bestaan. 

De nieuwe pas is nodig omdat het toegangscontrolesysteem bij het afvalbrengstation is gemoderniseerd. De nieuwe toegangscontrole maakt gebruik van nieuwe technologie: de nieuwe pas heeft geen magneetstrip meer maar een chip. 
De pas wordt aan de poort van het afvalbrengstation gelezen. De leesresultaten worden automatisch geregistreerd, zodat bekend is wie er aanbiedt en hoe vaak de eigenaar van de pas gebruik maakt van het afvalbrengstation.
Dat is om twee redenen belangrijk:
  1. Elk huishouden in de gemeente kan zes keer per jaar gratis grof afval bij het afvalbrengstation brengen. De pas registreert het aantal aanbiedingen. Sommige afvalstromen, zoals papier, glas, textiel en plastic verpakkingsafval mogen inwoners onbeperkt aanbieden. De regel van zes keer per jaar geldt daarvoor niet. 
  2. Inwoners van de gemeenten Arnhem en Westervoort bieden ook grof afval aan bij het afvalbrengstation. In verband met verdeling van de kosten is inzicht nodig in het aantal inwoners dat per gemeente bij het afvalbrengstation komt. 
De nieuwe pas is geldig vanaf 8 september 2014.
Alle inwoners die afvalstoffenheffing betalen, ontvangen een nieuwe pas. Inwoners die op 1 september 2014 nog niet in het bezit zijn van een nieuwe afvalpas, kunnen contact opnemen met de gemeente Rheden via telefoonnummer (026) 49 76 911. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen