Brandtoren op Rozendaalse Veld viert 65ste verjaardag

VELP/ROZENDAAL – Afgelopen zaterdagavond waren er ter ere van de 65ste verjaardag van de brandtoren op het Rozendaalse Veld diverse activiteiten. Ongeveer 100 bezoekers waren naar het terrein rond de brandtoren gekomen om het verhaal van de brandtoren zelf te horen.

Het programma van deze bijzonder bijeenkomst werd geopend door Jan Withaar in samenwerking met de vrijwillige brandweer van Velp door een brand op de heide te melden, hierop kwamen de Oldtimer, de Landrover en het bosbrandvoertuig ter plaatse. Even veel lawaai in het stiltegebied welke al snel terugkeerde in een serene rust.
Walter Jansen van boekhandel Jansen & de Feijter vertelde verhalen vanuit het hoogste punt bovenop de toren. Hij was nog niet eerder bovenin geweest en greep deze unieke kans met beide handen aan. “Wat een prachtig uitzicht en wat ver kun je kijken!” vertelde Walter later aan de redactie.
Aan de voet van de toren heerste er een gemoedelijke sfeer door de verhaalverteller, de band met zangeres die liederen zong die betrekking hebben op de brandtoren en een danseres.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
2014-08-30-brandtoren-65-jaar-009
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen