Open (Monumenten)dag Dorpskerk Rheden en oude Begraafplaats “De Pinkel” en Concert AEIDE MOUSA

RHEDEN – Op zaterdag 13 september (tijdens Monumentendag) zal dit jaar naast de Dorpskerk ook weer de oude begraafplaats aan de Pinkelseweg te Rheden te bezoeken zijn. Tussen 1860 en 1980 hebben honderden dorpsgenoten op deze plek hun laatste rustplaats gevonden.

Begraafplaats De Pinkel
In de laatste jaren heeft een (werk)groep van een zo’n 20 tal dorpsgenoten een groot deel van de begraafplaats weer toonbaar gemaakt. Van het kerkhof zijn de bramen, doornen en het onkruid grotendeels verwijderd, het toegangshek is opgeknapt en de heggen zijn gedeeltelijke herplant.Vrijwilligers zijn aanwezig om u rond te leiden en zo mogelijk uw vragen te beantwoorden. Ook uw verhalen zijn welkom. 
De Dorpskerk is niet alleen zaterdag, maar ook op zondag 14 september geopend. 
U bent dan welkom tussen 13.00 tot 17.00 uur. 
Aeide Mousa
Deze zondagmiddag is er om 16.00 uur een bijzondere concertvoorstelling met als thema ‘Op reis naar muziek van de oudheid’. Dan zal het ensemble AEIDE MOUSA uit Nijmegen een programma brengen met muziek uit de tijd van Karel de Grote, gespeeld op replica’s van authentieke muziekinstrumenten en in oorspronkelijke kleding. Het concert duurt ongeveer 40 minuten. Het programma kunt u vinden op www.groepx.nl/agenda.
De toegang tot dit concert is gratis. Wel is er een collecte.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen