Toch lekker druk tijdens verregende WILSPA

SPANKEREN – Zaterdag 30 augustus was er hét jaarlijkse dorpsfestijn, de WILSPA. Georganiseerd door de supportersvereniging Wilhelmina Spankeren is er de laatste zaterdag van augustus al vele jaren een hele grote markt. Doel van deze activiteit is om inkomsten te genereren voor de opleiding van nieuwe muzikanten.

gtwx3vxgzrlyrdqqz5ebh57ab
Deze markt werd al in 1974 voor het eerst gehouden, en kreeg in 1982 haar huidige naam.
Behalve het grote aantal kramen is er ook een verscheidenheid aan nevenactiviteiten en zijn er allerlei straatoptredens. De dag wordt steevast afgesloten met een feest.
Toen, zo rond 7 uur de eerste kraamhouders aankwamen om hun koopwaar uit te pakken en in de kraam te zetten, waren er ook al de eerste koopjesjagers. Er werd in auto’s gekeken en al snel volgden spullen van de kraam. Dit soort mensen die er zo vroeg al komen, zijn over het algemeen verzamelaars. Zij hopen de mooiste spullen te vinden nog voor dat de markt officieel van start gaat om 10 uur.
uhagk5coa9c1huq95avg8kxqm
Tussen de momenten met mooi en droog weer waren er de nodige plensbuien. Dat deed Wilhelmina, die optredens verzorgde op het schoolplein, besluiten in allerijl  partytenten neer te zetten zodat de muzikanten nog zoveel mogelijk droog zaten. Voor de luisteraars was er nog provisorisch  een zeiltje gespannen zodat ook zij geen nat pak haalden , al kwamen sommigen letterlijk van de regen in de drup. Wilhelmina had ook nog het Rad van Fortuin en de wel om bekende slagroomtaarten.
Er was weer van alles en nog wat te koop. Een enkeling verkocht vanuit huis of tuin. Tussen alle koopwaar door waren er ook kramen van diverse verenigingen zoals Spankeren Samen, het Rode Kruis, de toneelvereniging en anderen.
ykjo2j20pldv4866z2duw9oct
Ook was er genoeg te zien en te beleven. Zoals het living statue. Zij beeldde een engel uit. Menigeen die dacht dat dit een echt beeld voor in de tuin was ! Ook leuk te zien waren de mannen van de Motor Trial Club uit Apeldoorn. Zij kregen door de vele regen steeds minder grip op het parcours op het Kerkplantsoen. Leuk was het om te zien. Jong en oud met speciale motoren die een behendigheidscircuit over boomstammen, wip wap en allerlei andere obstakels afleggen. 
tyomu8s9kpo3k15qvi8xqjhpo
De Petruskerk was ook opengesteld. Er was een stilte hoekje ingericht, een foto expositie van de muziekvereniging en de toren kon – onder begeleiding – worden beklommen. 
Voor de inwendige mens werd ook gezorgd. Op het Kerkplantsoen stond bij de muziektent een grote tent waar men kon zitten, een bar en een snackwagen. Ook kon men daar naar de toiletwagen. Vanuit de muziektent was een DJ aan het werk.  
Bij het verlaten van de markt, zo tegen de klok van vieren – er kwamen nog steeds nieuwe bezoekers – werd er her en der al een begin gemaakt met opruimen. De eerste auto’s verschenen al tussen de kramen. Menig kraamhouder hield het voor gezien na deze toch wel redelijk verregende dag, best wel begrijpelijk.
jveg75c7eh4iz0wya8x6wu4ba
ydhpjmre64j2xt9751nkwxqeo
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen