Titus Brandsma Velp geeft goed voorbeeld!

VELP – Het Titus Brandsma / Arentheem College in Velp heeft afgelopen donderdagmiddag, drie afvalbakken geadopteerd in het winkelcentrum Velperbroek aan het Churchilplein. Hiermee geven zij een goed voorbeeld aan andere scholen, bewoners, gemeente en leerlingen, dat zij bewust bezig zijn met hun omgeving en het afvalbeleid.

Leerlingen kunnen het legen van de afvalbakken en het verwijderen van zwerfvuil  gebruiken voor een maatschappelijke stage. De directeur wil deze leerlingen aan het einde van de stage belonen met een uitje naar bijvoorbeeld een afvalverwerkingsbedrijf. 
Dit alles in het kader om jongeren bewust te maken van de ongelooflijk grote afvalberg die we met elkaar veroorzaken en de gevolgen hiervan voor het milieu.
Namens de gemeente was onder andere wethouder Constans Pos aanwezig om samen met de leerlingen een sticker op de afvalbakken te plakken. Wat nog niet mee viel want deze afvalbakken zijn zodanig geproduceerd dat ze een anti-sticker oppervlak hebben, hiervoor is een oplossing gevonden.
Tevens heeft de school een schoonmaak pakket ontvangen, waaronder vuilniszakken, handschoenen en grijptangen voor het zwerfvuil.
Uiteraard moeten de afvalbakken ook tijdens de schoolvakanties geleegd worden en rond de jaarwisseling afgesloten worden voor vuurwerk, die taak neemt afdeling groen van de gemeente over.
Kijk voor een eerdere publicatie naar:
i42z8520cvdgvtuix4k5axolt
wr36zacc7ryk839tqbkpvtw29
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen