Nieuwe stichting beheert trefpunt de Elleboog

VELP – Trefpunt de Elleboog is het buurtcentrum voor Velp-Noord, het is gevestigd in het woningcomplex Nieuw-Schoonoord. Hier vinden al heel veel jaren allerlei activiteiten plaats. De laatste jaren was de exploitatie hiervan het werk van de welzijnsorganisatie Carion. 

Toen Carion in april 2013 failliet ging dreigde er een eind te komen aan alle activiteiten. Gelukkig sprong de gemeente in het ontstane gat. Zij nam onmiddellijk het beheer en de exploitatie over, maar dat was slechts tijdelijk. De gemeente stelde als eis dat de gebruikers deze taken gingen overnemen. 
w5q220ztmqffghwyrz0ckk3a4
Stichting “De Elleboog”
Een aantal van hen heeft de handschoen opgepakt en de stichting de Elleboog opgericht. Deze stichting, die uitsluitend werkt met vrijwilligers, ontvangt een subsidie van de gemeente Rheden waardoor het mogelijk blijft dat gebruikers  tegen een betaalbaar tarief de ruimtes kunnen huren.
Op 26 september wordt de nieuwe stichting door de Rhedense wethouder Tjebbe Vugts officieel gelanceerd.
zrvsqs26xfno7au0635af6ikb
Trefpunt de Elleboog beschikt over verschillende zalen.
Er zijn diverse bridgeclubs en meerdere Yoga cursussen. Voor ouderen is er daarnaast de mogelijkheid om onder deskundige leiding bewegingslessen te volgen. De zalen worden ook gebruikt voor bijeenkomsten van studiekringen en verenigingen zoals ouderenbonden. 
Sommige ouderen lopen een risico om in een sociaal isolement te raken. Speciaal voor hen, maar natuurlijk voor iedereen,  zijn er diverse activiteiten waarvoor niet betaald hoeft te worden. Zo is er elke vrijdagmiddag gelegenheid om te sjoelen of koersbal te spelen. Er is een ontmoetingsochtend voor senioren op woensdag en een inloopsoos op zondagmiddag.
Uitbreiding gevraagd voor het gastteam.
Gebruikers van de Elleboog kunnen thee, koffie en andere drankjes gebruiken. Die worden geserveerd door de dames en heren van het gastteam. Het gastteam bestaat uit 15 vrijwilligers, maar er is behoefte aan uitbreiding. 
Inlichtingen: 
Bij mevrouw Heling-te Riele, telefoon 026-3635421, meer informatie over de activiteiten in de Elleboog vindt u op de website: www.elleboogvelp.nl
tqcva5frws5742zvf6tuq0ukt
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen