Jubilerende Posbankloop biedt kasteel Rozendaal cadeau aan

Foto:

Hier komt VELP/ROZENDAAL – De organisatie van de Posbankloop biedt Kasteel Rosendael op zondag 28 september enkele living statues aan ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van het kasteel.de samenvatting en inleidende tekst.

Het cadeau geldt ook als dank voor de prettige samenwerking gedurende een reeks van jaren. De living statues poseren in de kasteeltuin tussen 11.30 uur 15.30 uur.
Gekozen is voor beelden die passen in de sfeervolle omgeving van de kasteeltuin. Organisator Cees Ursem van de Posbankloop denkt dat de beelden niet alleen leuk zijn voor de deelnemers aan de Hogeschool VHL-wandelingen die de tuin doorkruisen. “Voor mensen die altijd al van plan zijn geweest de tuin te bezoeken is dit een uitgelezen mogelijkheid. Het zal een gezellige en feestelijke drukte zijn die dag.”
Living Statues
Kasteelvrouwe Kitty Cloo heeft laten weten de geste van de Posbankloop zeer te waarderen. Niet uitgesloten is dat in de toekomst vaker living statues in de kasteeltuin te zien zullen zijn. Overigens is 28 september ook de dag dat in Arnhem het officieuze WK Living Statues wordt gehouden. Ursem: “De entourage bij ons en die in Arnhem zijn totaal verschillend. Het is maar waar mensen de voorkeur aan geven.”
De kosten van de toegang tot de kasteeltuin zijn 3,50 euro. Deelnemers aan de Posbank/Hogeschool VHL-wandelingen hebben vrij toegang omdat de route door de tuin loopt. Inschrijven is nog mogelijk via www.posbankloop.nl.
Grootste evenement
De Posbankloop Velp bestaat dit jaar twintig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot het grootste tweedaagse evenement van de gemeente Rheden. Meest bekend zijn de hardloopwedstrijden van 6 en 15 kilometer op zondag, waaraan duizenden mensen uit het hele land deelnemen. 
Visitekaartje
Het ultieme visitekaartje van de loop is de prachtige omgeving van Velp, Rheden en Rozendaal, met daarin opgenomen het natuurgebied de Posbank. Een groot deel van het parcours voert door Nationaal Park Veluwezoom. Rond de finishlocatie op de Rozendaalselaan in Velp worden op zondagmiddag ook KidsRuns gehouden van 500 en 1.000 meter.
De adembenemend mooie omgeving trekt de laatste jaren ook steeds meer wandelaars naar Velp. Zij nemen deel aan de Posbank/Hogeschool VHL-wandelingen van 7½, 17, 25 of 35 kilometer. Op zaterdagavond starten reeds de lange afstandwandelingen van 65 kilometer (Nachtmars), 80 kilometer (KennedyWalk) en 110 kilometer (Ultramars). 
Green Points
Bij zogenaamde Green Points onderweg wordt door studenten van Hogeschool VHL informatie gegeven over cultuurhistorische aspecten van het landschap. Rond de Emmapiramide is bovendien een grote rustpost ingericht waar ook de Rhedense schaapskudde zal staan.
Nieuwe onderdelen Posbankloop
Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan worden dit jaar een trail (hardloopwedstrijd door de vrije natuur) en een cross-duatlon aan het programma toegevoegd. Deze activiteiten zijn op zaterdag 27 september. Start en finish zijn bij Camping Beekhuizen. Er zijn trails van 15 en 30 kilometer. De cross-duathlon bestaat uit 6 kilometer hardlopen, aansluitend 18 kilometer fietsen en afsluitend nog eens 3 kilometer hardlopen.
De trail over 15km is inmiddels zo goed als volgeboekt.
Meer informatie en inschrijven: www.posbankloop.nl
posbankpersephone01klein
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen