Appeldoorn Slijterij van het Jaar 2014

VELP – Slijterij Appeldoorn heeft alle reden om een feestelijke fles open te maken. Deze week koos een jury van deskundigen uit de praktijk van het drankenvak het bedrijf tot Slijterij van het Jaar 2014. 

Al 4 keer eerder werd de slijterij genomineerd als Slijterij van het jaar en won het familiebedrijf in 2010, 2011, 2012 en 2013 al de titel “Beste wijnassortiment van Nederland”  in de klasse wijnen tussen 5 en 10 euro.
Titel ook voor de medewerkers en de klanten
Arnoud Appeldoorn, eigenaar van het bedrijf, heft niet alléén het glas. “De titel geldt voor mijn complete team van medewerkers,” zegt de eigenaar van de in een prachtig verbouwd historisch pand aan de Emmastraat in hartje Velp gevestigde Slijterij en Wijnhandel Appeldoorn.
d18gl6tknc58yufjnpq33sh8c
Klant staat centraal
De verkiezing tot topslijterij van Nederland is een erkenning voor de vakbekwaamheid van Arnoud Appeldoorn en zijn mensen. “Het gaat daarbij niet in de eerste plaats om onze naamsbekendheid. De titel is voor ons vooral een teken dat we goed bezig zijn met ons vak. En natuurlijk betekent het ook iets voor onze klanten: die worden door deze onderscheiding bevestigd in hun overtuiging dat ze bij ons de mooiste dranken vinden en kundig geholpen worden bij de keuze uit ons brede assortiment. De klant staat hier nog centraal!”
Gekozen uit een selectie van 100 bedrijven
Ieder jaar worden uit alle gespecialiseerde zelfstandige winkels in wijnen en andere feestelijke dranken door een panel van collega’s en vertegenwoordigers van importeurs en producenten een honderdtal zaken geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel Slijterij van het Jaar. 
Op basis van vragenlijsten en bezoeken worden deze kritisch beoordeeld op punten als verzorgingsgebied, uiterlijk van de zaak, entree, winkelinrichting, klantbenadering, personeel en assortiment. 
sw5urhi72wqbthsn14myr56ck
Hans Kazan
De tien genomineerden werden begin september voor een vakpubliek op het toneel geroepen tijdens de vakbeurs Dranken Pakket Expo in Houten. Op maandag 8 september toverde illusionist Hans Kazan daar figuurlijk Slijterij en Wijnhandel Appeldoorn als winnaar uit de hoge hoed.
Ereplaats voor Appeldoorn
Onder de toonaangevende drankenspeciaalzaken van Nederland neemt de Velper speciaalzaak nu dus de ereplaats in. 
Luchtsprong
Arnoud Appeldoorn maakte dan ook letterlijk een indrukwekkende luchtsprong toen de naam van zijn bedrijf uit de envelop kwam. Het was de bekroning van vijf nominaties op een rij. 
Altijd actief
Slijterij en Wijnhandel Appeldoorn startte in 1897 met de verkoop van onder andere bronwater; nu voorziet de vierde generatie Appeldoorn liefhebbers van het mooiste onder de kurk en de schroefdop. 
In 2001 nam Arnoud Appeldoorn, sinds 1991 fulltime in de zaak, het roer over. “Een hoog serviceniveau in combinatie met passie voor de mooiste dranken vormen de kracht  van ons team van zes fulltime medewerkers.”
Het bedrijf heeft ook vestigingen in de Kerkallee en de Brugweg in Velp, maar is het meest bekend van het prachtige authentieke winkelpand aan de Emmastraat 27a met een rijke keuze aan wijnen, distillaten, bieren en andere dranken. 
d0df8853tw89mylulfewgpcq3
Andere activiteiten
Naast de winkel ontplooit Appeldoorn, ‘sinds 1897 in wijn & gedistilleerd’, ook andere zakelijke activiteiten in feestelijke dranken en bijpassende producten. “We staan bijvoorbeeld garant voor de perfecte wijnkaart van de betere horeca binnen Gelderland, voor de mooiste relatiegeschenken, oude en zeldzame wijnjaren, de taxatie van wijnkelders, informatieve wijn- en whiskyproeverijen, wijncursussen en wijnopslag. Dat alles naar oude Velpse traditie: altijd actief en gedreven door mooie wijnen!” 
Neem vooral ook eens een kijkje op www.appeldoorn.nl
tbtmeth9p6kogtqi30btw30vj
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen