2014 OMD Dieren Free People Store, Zutphensestraatweg 2

DIEREN – Op de hoek van de Kruisstraat en de Zutphensestraatweg, op nummer 2, is een voormalige kruidenierswinkel. Aan de buitenkant, het ziet er vrij nieuw uit, is er zo op het eerste gezicht geen reden om dit pand te bezoeken. Dat is soms wel eens anders bij monumenten. 

Juist dan met Open Monumenten Dag zo’n oud gebouw bezoeken waarvan je altijd  dacht wat er te zien zou kunnen zijn, waar je over kunt fantaseren. Dat is hier beslist niet het geval. Als je bij het pand aankomt, zie je een winkel. Voor de etalage staat een soort van lounge set. Het geheel straalt iets heel aparts uit, iets wat we nog niet kennen. 
Nu kan dat laatste wel kloppen, want pas sinds een half april is er een winkel in gevestigd. Het heet de Free People Store, onderdeel van de Free People Experience.  Men verkoopt er van alles en er is een hele club van mensen omheen die zich aangetrokken voelt tot het concept van deze winkel. Regelmatig organiseert men wat met elkaar.
y1h89g1r06c8fuvggjda8etqj
Er was in eerste instantie niet veel wat verraadde dat men iets met Open Monumenten Dag deed. Ook speelde klaarblijk mee dat men dit jaar voor het eerst mee doet. Later is dit verholpen en kon men- achteraf – spreken van een gezellige drukte.
Ondernemer Frits Haringa liet datgene zien waarvoor de meeste mensen waren gekomen.
In de Kruisstraat, een eindje achter de winkel, zit in een wat oudere muur een deur die toegang geeft tot de voormalige slachterij ( 1925 ). 
rp8frut7gg9mjxmcxa47jfr7l
Die ruimte is nog grotendeels in tact en je kunt nog goed zien en bedenken hoe het hier uit zal hebben gezien. In het plafond zit hier er daar nog een haak waaraan het slachtvee werd gehangen. Ook de originele witte tegelwanden zijn er nog. Haringa laat alles in dezelfde staat. Hij gaat er niet al te veel aan doen. 
Het is juist de sfeer die het uitademt en die is ideaal voor wat men met deze ruimte van plan is : een atelier annex expositieruimte te creëren. Dat gaat vast lukken, de ramen zitten hoog in de muur, en in het dak en dat geeft wel een bijzonder lichtval.
n8dkeu5lfjzhkl4jmlrc1b3ck
gdxpzpf3dszi18o41wo2soehk
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen