Genoeg te zien tijdens Dierense Verenigingsmarkt

DIEREN – Zaterdag 13 september was er in het centrum van Dieren weer de jaarlijkse verenigingsmarkt.

Deze wordt elk jaar op de 2e zaterdag van september gehouden en wordt georganiseerd en bekostigd door een aantal winkeliers. Zo hoeven verenigingen geen kraamhuur te betalen. De winkeliers krijgen zo extra klanten in hun winkels, de verenigingen kunnen zich laten zien en het publiek kan kennis nemen van het Dierense verenigingsleven.
hrggpfn6a67zo63cswd96bfxa
Niet alle verenigingen waren er. Vorig jaar stonden er beduidend meer kramen. Dat heeft ook te maken dat er verenigingen er voor hebben gekozen niet te komen daar zij een ledenstop hanteren. Dan kun je wel het een en ander laten zien, maar nieuwe leden zijn niet welkom.
Mogelijk speelt ook de bemanning van zo’n kraam mee. Je hebt daar nu eenmaal een aantal mensen voor nodig die een paar uurtjes willen staan en elkaar kunnen aflossen. Niet elke vereniging kan dat (meer) opbrengen.
Er waren allerlei soorten verenigingen die ieder een van de 23 kramen hadden.  Heel divers ook, van scouting tot Koersbalverening en van Buurtzorg tot Motor tour club.
Ook organisaties zoals het sportbedrijf Rheden en VIVA Rheden waren van de partij.
kei9286jlotnj1rqvg1vdliui
Verspreid over de dag waren er ook optredens en demonstraties. Een aantal verenigingen hadden elk een uur om hun kunnen te laten zien of horen, zo was er voor het zalencentrum was een minipodium geplaatst en naast één van de winkels stond een tent waarin het o.a. opleidingsorkest van Wilhelmina speelde.
Op het stukje straat nabij de bibliotheek en het multicultureel centrum de OASE stonden ook een aantal kramen. Deze waren van verenigingen die de OASE als thuisbasis hebben. In het gebouw was er ook het een en ander te doen. Zo was er een dameskoor aan het zingen.
zcb52wvc6r65dxzuckqz6te55
Op het Ericaplein was er trouwens een grote kofferbakverkoop. Dat is een soort kleedjesmarkt maar dan vindt verkoop plaats vanuit de auto of er vlak naast. Op een meestal afgesloten terrein of bv een centraal plein kunnen verkopers een stukje grond huren waar zij met hun auto, met eventueel een aanhanger, hun handel kunnen verkopen.
ql56uyaqpavgfk7kht42n25n7
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen