Don Kosakenkoor Maxim Kowalew uit Keulen komt zingen in Rheden

Foto:

RHEDEN – Op zaterdagavond 11 oktober a.s. om 20.00 uur bezoekt het Don Kosakenkoor Maxim Kowalew uit Keulen (Duitsland) tijdens hun Europa-tournee ook de Dorpskerk in Rheden. 

Het thema van dit voor Rheden en omgeving bijzondere concert is: “Ik aanbid de macht van de liefde“. Het koor zal naast Russisch-Orthodoxe kerkliederen ook verschillende volksliederen en balladen zingen. 
In de traditie van de grote en oude Kozakken-koren blinkt ook dit koor, onder leiding van koorleider Maxim Kowalew, bij hun koor- en solistische zang uit in voortdurende stemwisselingen.  De diepte van de bassen, de zang van het steunende koor, van de baritons en de top van de tenoren zal zeker ieders bewondering wekken. 
Er zal worden gezongen “uit de diepte van de Russische ziel”. Natuurlijk zullen ook in dit concertprogramma de overbekende liederen, als “Abendglocken“, 
“Stenka Rasin“,  “Suliko“ en “Marusja“ niet ontbreken.
Maxim Kowalew voltooide als Master of Art zijn studie aan de Academie voor Muziek in Gdansk. Hij zong zelf ondermeer in het bekende Wolga Kozakkenkoor. Ook reisde hij Russisch-orthodoxe kloosters af om zijn kennis van oosterse koormuziek te perfectioneren. 
Het koor zal de bezoekers als professionele musici met een zeer gedegen kooropleiding en veelal solistische beroepspraktijk zeker laten genieten. Het koor gaf door heel Europa een veelvoud van concerten en bezochten ook toen Rheden en troffen daar een volle kerk. 
Uitgebreide informatie over het koor en het programma kunt u vinden op de website www.groepx.nl 
De toegang van voor dit bijzonder concert bedraagt € 17,00. 
Voorverkoop
Vanaf 15 september zijn de kaarten voor € 15.00 in voorverkoop verkrijgbaar bij de firma Elderman, Groenestraat 54, Rheden en bij de Read Shop, Groenestraat 42 in Rheden.
kozakken2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen