Informatieavond Buren voor Buren in Vogelplantsoen

DIEREN – Woensdag 24 september aanstaande is er in basisschool De Wensvogel een informatieavond over Buren voor Buren. De avond wordt georganiseerd door de werkgroep Buren voor Buren bestaand uit een aantal wijkbewoonsters uit Dieren Noord, in de volksmond het Vogelplantsoen.

Iedereen uit de wijk is van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en het einde staat gepland voor 21.00 uur. Het doel van de avond is de wijkbewoners te informeren over het al bestaande project Buren voor Buren en het Servicepunt Dieren. In 2012 begonnen in de wijk Stenfert maar al snel opengesteld voor heel Dieren. 
Buurtcoach Jos Meerssman van VIVA Rheden zal een presentatie verzorgen over deze vorm van burenhulp. Van het Servicepunt Dieren zijn er vrijwilligers aanwezig die hun ervaringen delen. Natuurlijk komt ook de rol van wijkbewoners aan bod. Welke rol willen en kunnen zij spelen om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk. Maar er is ook aandacht voor de drempel die hulpvragers hebben om hulp van anderen te accepteren. De werkgroep Buren voor Buren Vogelplantsoen is ontstaan naar aanleiding van Ik Buurt Mee dat eind 2013 in de wijk is uitgevoerd.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen