Netwerkavond “werven en behouden van vrijwilligers” in Sportcafé De Hangmat

Foto:

RHEDEN – Afgelopen donderdagavond was er in Sportcafé De Hangmat een netwerkavond voor kaderleden van verenigingen die werken met vrijwilligers. Er waren 25 tot 30 verschillende verenigingen vertegenwoordigd, waaronder politieke partijen en sportverenigingen.

Stichting Viva Rheden had samen met Sportbedrijf Rheden deze avond georganiseerd, de opkomst was volgens de organisatie uitstekend voor de eerste keer. Als sprekers waren Jan Soek en Leo van Beek aanwezig, beide zijn ervaringsdeskundigen en zij vertelden over de ondersteuningsmogelijkheden die zij vrijwilligersorganisaties kunnen bieden. 
Helaas was er niet veel tijd om de aanwezige verenigingen aan het woord te laten en gezamenlijk ervaringen uit te wisselen maar naderhand kon men onder het genot van een drankje goed met elkaar van gedachten wisselen. 
Maud van Braam van Stichting Viva Rheden gaf aan het einde van de bijeenkomst een korte samenvatting met tips, van de avond wordt een verslag gemaakt wat naar de aanwezige verenigingen wordt verzonden.
2014-10-02-netwerkbijeenkomst-de-hangmat-005
Een drietal tips zijn hierbij het vernoemen waard:
  • Benader eventuele potentiële vrijwilligers persoonlijk, face to face en niet via mail of flyers.
  • Vraag niet om “vrijwilligers”, maar vraag om “hulp bij een activiteit” en leg uit wat de bedoeling is.
  • Bedank vrijwilligers regelmatig, laat ze merken dat het werk wat ze verzetten gewaardeerd wordt.
De avond werd door de organisatie als geslaagd ervaren en er zal zeker een vervolg aan gegeven worden!
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen