Schatgraven vanaf Landgoed Rhederoord

DE STEEG – Afgelopen zondag 19 oktober werd het TV-programma “Schatgraven” van Omroep Gelderland opgenomen vanaf Landgoed Rhederoord in De Steeg.

Men kon deze dag spullen, waarvan men denkt dat ze enige waarde hebben, gratis laten beoordelen en taxeren door één van de negen deskundigen, Wellicht komt er onverwachts toch een Vermeer of Rembrand  te voorschijn.

Misschien zit er iets kostbaars tussen de schilderijen, het speelgoed, munten, messen, of breekbaar aardewerk zoals kopjes, borden, vazen of schalen. In dat geval wordt men er uit gepikt voor een aparte TV-opname waarin men, met het mogelijk “waardevolle pronkstuk” uiteindelijk te horen krijgt wat de waarde is de persoon in kwestie het zou willen verkopen.
Presentator Peter van den Hout vertelt: “Het merendeel  van de bezoekers wil eigelijk enkel informatie, zoals wie heeft het gemaakt, hoe oud is het, waar komt het vandaan? En ja, daar zit natuurlijk ook de vraag bij, “hoeveel is het waard?” Echter gaat het in veel gevallen ook om stukken met een grote emotionele waarde, bijvoorbeeld een familiestuk.”
kg5ian937yuw4ta5dry94y9s3
Vanaf 10.00 uur kon men in het koetshuis zijn volgnummer op halen, en kon genoten worden van een kop koffie of thee. Daarna werd men in groepjes van tien opgehaald om naar de grote zaal in Kasteel Rhederoord zelf te gaan waar de taxatie plaats vond. Het was prachtig weer en vele “schatgravers” wachten rustig, enigszins zenuwachtig en gezellig buiten op het terras voor het koetshuis.

kdr1gpekma09az98269zzw1dv
De taxatie’s vonden tussen 11.00 en 16.00 uur plaats en waren gratis, bij meer als zeshonderd bezoekers zou er een stop plaats vinden. Anders zou de wacht tijd te lang worden. 
Voor mensen die een te groot object hebben en dit op waarde geschat wilden hebben konden het dit jaar ook thuis laten taxeren. Dit wel na een een strenge voor selectie”, vertelde presentator Peter van den Hout.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
 
De opname van “Schatgraven bij Rhederoord”  wordt op 2 november uitgezonden op TV – Gelderland of is te zien via
http://www.gld.nl
 en kijk ook eens op http://www.rhederoord.nl
kcjem3lfg4b55od6zmn3esn9i
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen