Banketbakkerij Teunissen bestaat 85 jaar!

VELP – Speciaalzaak en ambachtelijke banketbakkerij Teunissen bestaat in het weekend van 31 oktober en 1 november 85 jaar en zij vieren dit samen met u! In 85 jaar tijd hebben we inmiddels te maken met de derde generatie van de familie Teunissen die dit bekende bedrijf draaiende houdt. 

Historie
In de historie van het bedrijf heeft veel plaats gevonden. Oprichter, de heer Engelbert Teunissen startte zijn werkzaamheden, na schooltijd bij de gerenommeerde banketbakker Corman in de Arnhemse Jansstraat, in 1929 neemt de Velpenaar twee belangrijke beslissingen. 
  • Hij wil in Velp zelfstandig een banketbakkerij opzetten
  • In het huwelijk treden met zijn geliefde.
Het stel vindt een geschikte plek in de Parkstraat op nummer 2 naast boekhandel Thiele, dit is nu de plek waar de winkel van Simply Delicious zit, toen zat er op die plek garagehouder de heer Unk die er mee wilde stoppen, zodoende komen de garage en showroom beschikbaar.
a18k4z0mf7dy2393gyvv9wo5r
Noodlot
Het nieuwe bedrijf floreert uitstekend en de kwaliteit van de spullen is zoals hoort bij de inmiddels welbekende banketbakker, namelijk uitstekend. Twee dagen voor de bevrijding in 1945 slaat echter het noodlot toe, als gevolg van diverse inslaande nevelgranaten brand de zaak volledig af.
Snel hierna wordt onderdak gevonden in een leegstaande banketbakkerij & lunchroom aan de Hoofdstraat, de eigenaar was in hechtenis genomen wegens verkeerd gedrag in de oorlog. Op dit moment is daar de bloemenzaak van Reesink gevestigd.
xjnras8pn6g3bbtv4x182tche
Nieuwe locatie
De bakkerij was slecht ingericht en had weinig ruimte, een oude kolengestookte oven en verouderde machines. De familie wilde op den duur toch weer terug naar de andere kant van het centrum van Velp. Een woonhuis werd aangekocht in het centrum op de huidige locatie op Hoofdstraat 184 te Velp vlakbij het pand waarin het allemaal begonnen is. 
2e generatie
In het begin van de jaren zestig is het pand verbouwd tot banketbakkerij, onder leiding
van de jongste zoon Hans Teunissen. De bakkerij was toen alleen gelijkvloers en de bovenverdieping van het pand bleef als woonruimte in gebruik. Oma Teunissen heeft toen nog 6 jaar de zaak aangehouden aan het einde van de Hoofdstraat om eerst te kijken of het op de huidige locatie wel goed zo lopen. Daarna is de zaak waar nu Reesink zit gesloten.
Verbouwing
In de jaren zeventig heeft er wederom een zeer grote uitbreidingsverbouwing plaats gevonden, ten koste van de boven gelegen woonruimte. Ook op de bovenverdieping is een gedeelte van de bakkerij gekomen en er is een lift geplaatst en een ander gedeelte van de privévertrekken is omgebouwd tot diepvriezer en een kantoor.
3e generatie
ln 1994 is de zaak overgenomen door de derde generatie, namelijk de kleinzoon van Engelbert Teunissen, Marco. In 2000 is er wederom een uitbreiding geweest en is er een deel van het naastgelegen pand bijgetrokken en de winkelinventaris vernieuwd, tevens zijn de diepvriesruimtes vergroot.
l8xn5vsl4uhyi87xwrboxjjon
Ambachtelijk en speciaal
Banketbakkerij Teunissen is al jaren een begrip in de wijde omgeving van Velp, speciaal is nog steeds dat alles wat er verkocht wordt in de banketbakkerij zelf gemaakt wordt, alles wordt nog steeds op ambachtelijk manier vervaardigd. De Speciaalzaak maakt ook nog diverse producten die elders al lang niet meer te verkrijgen zijn, een voorbeeld daarvan is de Profiterol. 
Actie!
  1. Alle mensen die geboren zijn in 1985 krijgen na legitimatie een eenmalige kortingsbon van 20% voor de eerste of eerstvolgende aankoop! 
  2. In de etalage staat het nummer 85, gemaakt van chocolade, men kan het gewicht raden, degene die het gewicht juist raadt of er het dichtst bij zit krijgt een heerlijke slagroomtaart cadeau.
  3. Op vrijdag en zaterdag 31 oktober en 1 november krijgt iedereen 85% korting op de Mokkaslof, maximaal één per klant en zolang de voorraad strekt. (Zie onderstaande foto)
xy8i8nbq0ay5c2ie5mbft45uo
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen