Praat mee over het buurtgevoel in De Steeg

DE STEEG – Op donderdagavond 30 oktober aanstaande organiseert Stichting VIVA Rheden samen met het gemeentelijke ‘Ik Buurt Mee’ een bewonersavond in Kerk op de Steeg. Het thema is versterking van het buurtgevoel en burenhulp. Alle inwoners van De Steeg zijn welkom. 

De avond begint om 19.30 uur en de koffie staat om 19.15 uur klaar. Tijdens de bewonersavond informeren de buurtcoaches van VIVA Jos Meerssman en Jan Klein Ikkink de aanwezigen over hun ervaringen elders binnen de gemeente. Verder gaan zij samen met de aanwezigen in gesprek over het versterken van het buurtgevoel en welke ideeën en wensen er leven. Bewoners kennen hun dorp immers als geen ander.  
Uiteindelijk is het de bedoeling dat het dorp zelf met de ideeën aan de slag gaat. Uiteraard kunnen zij daarbij op ondersteuning van de buurtcoaches rekenen. De bijeenkomst vloeit voort uit de ingevulde enquêtes die afgelopen zomer in het dorp zijn verzameld in het kader van Ik Buurt Mee. 
Buurtbewoners gaven aan veel waarde te hechten aan het versterken van het buurtgevoel in het dorp. De belangstelling voor een vorm van burenhulp kwam naar voren tijdens het BG Café dat de belangenvereniging eveneens in de zomer heeft georganiseerd. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen