Onderzoek naar explosieven in de Emmastraat te Velp

Foto:

VELP – Gemeente Rheden laat donderdag 30 oktober de bodem van de Emmastraat onderzoeken op de aanwezigheid van explosieven.Begin 2015 starten de werkzaamheden om de Emmastraat in Velp grondig te reconstrueren, dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige graafwerkzaamheden. Oder andere zal ook de riolering van de Emmastraat vervangen worden.

Tweede Wereldoorlog
Aangezien de gemeente Rheden in zijn geheel oorlogsgebied is geweest is het gebruikelijk dat er een vooronderzoek plaats vindt.
Onderzoek
Tijdens het onderzoek lopen er medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf met een speciaal karretje met onderzoeksapparatuur door de Emmastraat. De apparatuur maakt een scan van de bodem waarbij eventuele ongebruikelijke materialen in kaart worden gebracht. Mocht er iets vreemds aangetroffen worden zal er aanvullend onderzoek nodig zijn.
Het onderzoek vindt plaats op donderdagochtend 30 oktober tussen 07:00 en 09:00 uur en bewoners wordt gevraagd op dit tijdstip geen auto’s te parkeren in de Emmastraat, tussen de spoorwegovergang en de Hoofdstraat.

Kijk voor een eerdere publicatie over de reconstructie van de Emmastraat op:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen