Doe mee aan de Natuurwerkdag!

Foto:

VELP/RHEDEN – Op zaterdag 1 november vanaf 10:00 uur is het landelijke Natuurwerkdag. En wie kan en wil, mag helpen. Iedereen met een warm hart voor natuur en landschap kan meehelpen om ons landschap een opknapbeurt te geven. Landschapsbeheer Gelderland heeft weer een flink aantal werklocaties in de aanbieding.

Aan de Lathumse Veerweg in de Velperwaarden bij Velp gaan we op deze dag een aantal oude wilgen knotten. Deze dreigen uit elkaar te splijten en gaan zonder onderhoud mogelijk verloren. En dat is jammer omdat ze prachtig staan in het landschap.
De eigenaar, die vlakbij woont, stelt het op prijs om hier een natuurwerkplek te organiseren en aan de slag te gaan. Alle hulp is welkom! Er wordt gezorgd voor al het gereedschap, ladders, handschoenen, veiligheidshelmen en een voedzame lunch.
We voorzien echt buitenweer. Meehelpen kan van 10.00 tot 14.00 uur. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Help mee natuur en landschap te onderhouden en neem vrienden en/of familie mee. Ook kinderen vanaf 12 jaar mogen meedoen.
Er wordt ook op 2 andere plekken in de gemeente Rheden een Natuurwerkdag georganiseerd, kijk hiervoor op:
Landelijke organisatie
Landschapsbeheer Nederland organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12Landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, A Rocha en KNNV vereniging voor veldbiologie.
natuurwerkdag2014
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen