U kunt nog steeds een afvalbak adopteren

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – In 2013 startte gemeente Rheden de campagne “Help mij” waarbij inwoners de mogelijkheid kregen een afvalbak te adopteren, dit kan nog steeds.

Zwerfvuil staat ieder jaar weer in de landelijke overlast top 5
Toch zijn er, als gevolg van bezuinigingen, veel afvalbakken uit het straatbeeld verdwenen. Daarom biedt de gemeente de mogelijkheid om afvalbakken en hondenpoepbakken te adopteren.
Wilt u alleen, met meerdere buurtbewoners, of als bedrijf een bestaande afvalbak adopteren of heeft u een nieuwe locatie voor een afvalbak op het oog? Dan komt de gemeente graag met u in contact. 
Zij zorgen voor een gratis adoptiepakket met onder andere handschoenen, een rol vuilniszakken, een papierknijper en een klepje om de afvalbak af te sluiten rond de jaarwisseling. Ook kunt u op de afvalbak een (persoonlijke)sticker krijgen met naamsvermelding wie de afvalbak geadopteerd heeft. 
Huidige stand
Binnen de gemeente Rheden zijn tot nu toe 120 bakken die geleegd worden door vrijwilligers. Ook werden er spontaan aanvragen gedaan voor de adoptie van hondenpoepbakken. 
Gemeente Rheden geeft aan blij te zijn met deze hulp, en trots op de vrijwilligers die dit voor hun buurt doen.
Bel voor meer informatie gemeente Rheden (026) 49 76 911.
Zie ook:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen