Leerlingen van OBS Rheder Enk adopteren oorlogsgraven Heiderust

DE STEEG – Afgelopen woensdagochtend 26 november waren 22 leerlingen om 08.45 uur aanwezig in het Gemeentehuis aan de hoofdstraat in De Steeg, waar zij het adoptiecertificaat kregen voor de adoptie van 6 oorlogsgraven op begraafplaats Heiderust in Rheden.

Zij werden welkom geheten in de Raadszaal door Burgemeester Petra van Wingerden, na een korte toespraak gaf zij het woord aan de heer Johan Teeuwisse die namens de Oorlogsgravenstichting uit Den Haag ook de kinderen dankte voor de adoptie van deze bijzondere graven.
De kinderen kregen een filmverslag te zien van een oorlogsveteraan die verschillende buitenlandse missies had gedaan maar bij zijn laatste uitzending gesneuveld was. Dit maakte zichtbaar diepe indruk onder de kinderen.
Hierna was de uitreiking van het adoptiecertificaat door de burgemeester Petra van Wingerden aan twee kinderen van de Rheder Enk. Het certificaat zal opgehangen worden in de aankomsthal van de school, zo beloofde Jack Palm, directeur van de school.
Hierna volgde er nog een kleine toespraak van de heer Broer Hoofd Beheer van de Oorlogsgravenstichting, deze bedankte de beheerder van begraafplaats Heide Rust de heer Cees van der Zwaard voor de goede samenwerking. 
pqcq49vdg9gdpnhqjlcn6j654
Hij gaf burgemeester Petra van Wingerden een cadeau, en een kleine paraplu als dank en voor als zij de graven nog eens wilde bezoeken bij slecht weer. Ook de kinderen, met name diegene die de zes oorlogsgraven hadden geadopteerd en de leerkrachten werden bedankt voor hun inzet voor dit prachtige initiatief.
Nadat er een groepsfoto van de kinderen met de Burgemeester was gemaakt kregen de kinderen een pakje drinken en een koekje om daarna weer naar school te fietsen. In de middag werden de oorlogsgraven nog door de kinderen bezocht op begraafplaats Heiderust in Rheden.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
h8icvty5ktfkcnpm2rdw6cqjd
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen