Warm Winterlicht en Victoriaanse kerstsfeer op Middachten

Traditioneel hult Middachten het kasteel in kerstsfeer en opent haar deuren voor bezoekers van 9 t/m 14 december. De kerstopenstelling krijgt dit jaar een Victoriaans thema. 

Warm WinterLicht
In de tuinen wordt tijdens de kerstopenstelling voor de tweede keer het unieke evenement WarmWinterLicht georganiseerd, dat ook van 26 t/m 29 december te beleven zal zijn.
Victoriaanse familietraditie
De kerst zoals die door de familie op Middachten wordt gevierd, is gebouwd op een eeuwenoude traditie. Zo is de kerstdecoratie geïnspireerd op Engelse traditie, waar in 1841 Prince Albert, de Duitse echtgenoot van Queen Victoria, de kerstboom bij de koninklijke familie introduceerde. Ook het geven van geschenken en sturen van kerstkaarten aan familie, relaties en personeel is een gebruik uit die tijd, die de familie omarmd heeft. 
Kerstdiner
Het kerstdiner, met een mooi gedekte en gedecoreerde tafel, is een belangrijk kerstmoment. Dit jaar is er speciaal voor kinderen veel speelgoed te zien van vorige generaties op Middachten. Historisch foto’s illustreren dat het ook echt Middachter speelgoed is. Op de woensdag- zaterdag- en zondagmiddag wordt een huiselijk Victoriaans kersttafereel tot leven gebracht. Voor kinderen is dit erg leuk!
Decorateur Sjacco Gerritsen 
Sjacco Gerritsen brengt met zijn team van Fleur Inn uit Epe, kasteel Middachten in Victoriaanse kerstsfeer. Sjacco is een allround decorateur die zijn sporen verdiend heeft in het bloemenvak. Hij heeft in binnen- en buitenland diverse prijzen gewonnen met zijn bloemsierkunst. Middachten ziet hij als een mooi en uitdagend project waar het hele team veel zin in heeft.
xsows3tj0o00g32d68bqvzd8p
Activiteiten Kerstmarkt, wensboom, kerstmuziek en nog veel meer!
Tijdens de kerstopenstelling van Middachten worden er verschillende activiteiten georganiseerd. In de bijgebouwen is een kerstmarkt met handgemaakte en originele cadeautjes. Er is een wensboom waar iedereen een wens voor 2015 in kan hangen. Alle dagen is er kerstmuziek en op zondag komen midwinterhoornblazers de boze geesten verjagen. Knapperende houtvuren, Glühwein, kaarsjes die de vensters verlichten en natuurlijk lekkere hapjes maken het verblijf op Middachten tot een aangename belevenis.
WarmWinterLicht in de kasteeltuinen
Als de schemering invalt worden de tuinen in een WarmWinterLicht gedompeld. Een sprookjesachtige winterwandeling voert langs een feeëriek lichtspektakel. WarmWinterLicht maakt dankbaar gebruik van de verschillende sferen in de tuinen van Kasteel Middachten. Verrassende projecties en lichtkunstwerken zijn vanuit verschillende invalshoeken te zien. Steeds weer is de beleving anders en fascinerend. Diverse kunstenaars verlenen graag hun medewerking aan dit evenement.
Ook van 26 t/m 29 december
Kinderen belanden tijdens WarmWinterLicht in een eigen magische wereld. Zo kunnen ze met een zaklamp schrijven, schilderen en tekenen, geïnspireerd op wat ze beleven bij WarmWinterLicht. Op fietswielen kunnen ze hun eigen lichtshow creëren. WarmWinterLicht is er tijdens de kerstopenstelling maar ook van 26 t.m. 29 december. In de tuin is ook catering aanwezig.
Kijk voor eerdere publicaties op:
Tijden en prijzen:
Entree kerstopenstelling Middachten 9 t/m 14 december 12:00 tot 20:00 uur:
  • Volwassenen € 9,00
  • Kinderen 4-12 jaar € 4,50
  • Gezinskaarten (2 volw. 2 kind. € 22,50
Entree WarmWinterLicht 9 t/m 14 december én 26 t/m 29 december 17 tot 21 uur: 
  • volwassenen € 9,00 
  • kinderen 4-12 jaar € 4,50
  • Gezinskaarten (2 volw. 2 kind. € 22,50
Combikaarten 10 t/m 15 december 12:00 tot 20:00 (kerstopenstelling) en 17:00 tot 21:00 uur (WarmWinterLicht):
  • volwassenen € 15,00 
  • kinderen 4-12 jaar € 7,50
  • Gezinskaarten (2 volw. 2 kind.) € 37,50
qvrtxw5zgu3yxowj5yr959ghl

Entreekaarten
  • Deze zijn ter plekke verkrijgbaar en digitaal via www.middachten.nl en www.warmwinterlicht.nl
  • Bij vooraf reserveren en betalen krijgen groepen vanaf 25 personen € 1,00 korting p.p.
Informatie:
Toegankelijkheid:
  • Het kasteel is in tegenstelling tot de tuin helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.
  • Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel.
Bereikbaarheid:
  • Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeerspleinVelperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen