Sharyn en Carmen van Groenhorst Velp in landelijke finale Skills Heroes

Foto:

VELP – Sharyn Jager en Carmen Geurtsen van Groenhorst Velp zijn in de race voor de titel “Beste Vakkampioen Bloembinden van Nederland”. Op 11 december zijn zij twee van de veertien mbo finalisten die het tegen elkaar opnemen tijdens de landelijke finale van Skills Heroes in Zwolle.

De Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden variërend van koken en modeontwerp tot metselen en bloembinden.  Sharyn en Carmen, specialisten natuur en vormgeving, hebben in de klas de voorronde “bLoembinden” gewonnen en gaan ieder voor zich hun beste beentje voorzetten, overigens hebben beiden wedstrijdervaring.
De finaleopdracht is afkomstig van een groot theater. Het verzoek is om een offerte en prijsopgave te maken voor ruimtelijk bloemwerk wat in de foyer kan staan tijdens de shows van: ‘Flames of Chaos’ van het vuurtheater. Het bloemwerk moet passen bij het thema van de show en een royale uitstraling hebben. Daarnaast wil de directie een toneelboeket bestellen wat na afloop van de show op het toneel wordt overhandigd aan de hoofrolspeelster. Ook dit boeket moet aansluiten bij het thema van de show. 
De deelnemers worden beoordeeld op creativiteit en vakkennis. Als de Velpse deelnemers de wedstrijd winnen, zou het de 5e keer ‘op rij’ zijn dat Groenhorst Velp bloemschikkampioenen levert. De druk op de deelnemers is groot, maar erg zenuwachtig zijn ze nog niet. Ze hebben zich tijdens de opleiding goed voorbereid en hebben er zin in.
boeket-carmen-geurtsen-3fd3
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen