Circulaire Economie slaat aan in de regio

Foto:

REGIO – De circulaire economie slaat aan in Arnhem en omstreken. Het Green Industry Event dat Industriepark Kleefse Waard (IPKW) aanstaande donderdag over dit onderwerp houdt zit met 480 aanmeldingen nagenoeg vol. 

“Dinsdag halen we waarschijnlijk de 500 en dan sluiten we de inschrijving”, aldus Kevin Rijke, directeur Business Development van IPKW.
In een vaak al volgeplande decembermaand zijn deze aantallen opvallend te noemen. Het thema slaat duidelijk aan bij ondernemers uit Arnhem en omstreken. Ook de – veelal regionale – sprekers dragen bij aan de interesse, aldus Rijke. “Zij zijn in staat het thema concreet en begrijpbaar te maken en om de bezoekers te laten inzien wat circulair denken voor hen kan betekenen.”
Sprekers Tijdens het event wordt het thema vanuit verschillende invalshoeken belicht. Dat gebeurt met prof. dr. Jan Jonker, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen in Nijmegen en al jaren vaste klant in de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw. Dat gebeurt ook met Annemieke Traag, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en met industrieel ontwerper Tjeerd Veenhoven. Daarnaast krijgen de bezoekers inzicht in de circulaire ideeën van Dalkia/Veolia, wereldmarktleider in energieservices en eigenaar van de energiecentrale op IPKW, en van Interface, de grootste tapijtleverancier ter wereld.
Over de circulaire economie
Tijdens het event gaan de bezoekers de discussie aangaan over circulair denken. Oude economische modellen – zoals de planeconomie, de markteconomie en zelfs de groene economie – (b)lijken niet te volstaan. De circulaire economie is gebaseerd op ecosystemen, die gebruikmaken van wat er lokaal beschikbaar is.
Door een gebied, stad of de hele wereld circulair in te richten, ontstaan gesloten materiaal- en energiestromen (gesloten grondstofkringlopen) en worden negatieve economische en ecologische effecten geminimaliseerd. De circulaire economie lijkt dé langetermijnstrategie om enerzijds om te gaan met de wereldwijd heersende water- en voedselnood en anderzijds ons sociaal kapitaal (verder) op te bouwen.
Het is de zesde keer dat IPKW samen met de Gemeente Arnhem en Stichting kiEMT het Green Industry Even organiseert. Volgens Rijke ligt ook daar een verklaring voor de opvallend hoge aanmeldcijfers. “Bezoekers weten inmiddels wat ze kunnen verwachten: inspirerende sprekers, de mogelijkheid andere ondernemers en politici te ontmoeten en een event met inhoud. We zien steeds meer terugkerende bezoekers.”
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen