Het is een eer om op deze fantastische plek te mogen werken

Foto: Marjan Smit, Boulevard Magenta

LAAG SOEREN/LOENEN – Marjan Smit, schilderdocent, is gevraagd door het bestuur van Stichting De Middelste Molen om de workshops, lessen en kinderfeestjes vorm te geven en uit te voeren.Het prachtige, ambachtelijk gemaakte papier van de molen, wordt op diverse wijzen toegepast tijdens de workshops en lessen.

“Het is een eer om op deze fantastische plek te mogen werken. Ik stap in de voetsporen van een lange traditie; al sinds 1994 zijn er kunstenaars verbonden aan De Middelste Molen.” Aldus Smit.

Aan de basis staat het doorgeven van ambachtelijk vakmanschap
“Laag over laag mijn verhaal vertellen, dat is wat ik doe wanneer ik schilder. Ik werk nooit in een keer naar het eindresultaat. Wanneer het klaar is zie ik de verflagen als gestolde tijd. Ik wil werk maken dat dicht op mijn huid ligt, dat bij mij past. Daarnaast vind ik het geweldig om de mogelijkheden en de schoonheid van verf en kleur te onderzoeken en ervan te genieten. Schilderen is dan ook een reis door de wereld van kleur. De wereld van papier komt daar nu bij.”

DSC02512

Vanaf 21 januari, iedere week op woensdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur is er les. Er wordt gewerkt met spray paint, acrylverf, mediums, markers, pulp en pigmenten op papier, linnen en karton. Inschrijven kan vanaf 12 lessen. Het lesgeld is 25,00 inclusief Het Werkboek en hand-outs. Deze lessen zijn ook op 1 dag per maand te volgen.

De data van deze maandelijkse lessen op de woensdagen van 10.00 tot 16.00 uur. zijn: 21 januari, 11 februari, 18 maart, 22 april, 27 mei, 24 juni en 22 juli.

Daarnaast verzorgt Marjan Smit losse workshops en familie- en kinderfeestjes op woensdagen en zaterdagen. Er is een keuze uit een drietal workshops: Basis Papier Scheppen, Schilderen en Collages Maken.

Alle activiteiten vinden het jaar rond plaats en zijn geschikt voor mensen met en zonder ervaring.

Voor meer informatie www.demiddelstemolen.nl

Veluwezoom 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen