Informatieavond vrijwilligers Repair Café Dieren

DIEREN – In de Oase te Dieren werd afgelopen maandagavond 5 januari een informatieavond gegeven ten behoeve van het nieuwe Repair Café Dieren. Dit gaat op 14 februari van start en diverse vrijwilligers die zich inmiddels aangemeld hebben kregen op deze avond extra informatie.

De 23 vrijwilligers kregen informatie over het werk wat hen te wachten staat, hoe zij hier tegenover staan en wat ze kunnen verwachten.

Er werd uitgelegd hoe de landelijke werkwijze en de visie van het Repair Café er uit ziet, en dat de organisatoren in Dieren dit concept willen overnemen. Ook kwamen diverse andere Repair Cafés ter sprake zoals het Repair Café Doesburg en Huissen. Ook kon men zelf ook ideeën aandragen, ieder met zijn eigen vakkennis en kunde.

Ook werd besproken of de vrijwilligers hun eigen gereedschap willen meenemen en of er nog zaken zijn die door de organisatie van het Repair Café Dieren aangeschaft zouden moeten worden. Ook of er een vergoeding van materiaal of slijtage van gereedschap tegen over staat.

Er werd besproken wat wel of niet gemaakt kan worden, bijvoorbeeld geen werkzaamheden aannemen die in verhouding veel te veel tijd kosten, het kapotte object wat gemaakt moet worden moet binnen de 2 uur klaar kunnen zijn.

De eerste Repair Café start op 14 februari 2015 gepland, het programma ziet er als volgt uit, om 13.30 uur een voorbespreking met de vrijwilligers, om 14.00 uur opening voor het publiek 16.00 uur einde, met daarna nog een nabespreking met de vrijwilligers en 16.30 uur sluiting.

De initiatiefnemers zijn buurtcoach Jos Meersman en Trix Kruger. De bijeenkomst begon om 19.30 uur en werd rond 20.40 uur afgesloten.

Kijk voor meer informatie en een eerdere publicatie op: http://rheden.nieuws.nl/evenementen/eerste-repair-cafe-dieren/

Klik op de bovenste foto voor een kort fotoverslag van de avond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen