Escape Room van Diabetes Fonds trekt bekijks in Arnhem

Foto: rheden.nieuws.nl

Bezoekers aan de Escape Room van het Diabetes Fonds in Arnhem aan het Velperplein konden op een ludieke wijze ervaren hoe het kan voelen en hoe je functioneert als diabetespatiënt en vooral tijdens een hypo, dit is als een persoon in een situatie van een plotseling tekort aan suikers terecht komt.

Het diabetesfonds reist door Nederland met een container en een campagne, deze heet ”Can you beat it?”. Afgelopen vrijdag 9 januari stonden ze in Arnhem om op deze manier aandacht te vragen voor suikerpatiënten en mensen bewust te maken van de gevolgen en consequenties daarvan. Uiteraard zijn donaties zeer welkom.

Het leven voor een diabetespatiënt is veelal een leven vol puzzels, het maken van keuzes en het zoeken van balans in je leven.

Hoe werkt het?
Mensen worden in een container binnen gelaten (een ruimte met veel indrukken en informatie) en om deze ruimte te kunnen verlaten, zullen er diverse puzzels opgelost moeten worden. Een puzzel met een lazerstraal cijfercodes, en hints die gegeven worden via een beeldscherm, men heeft hiervoor maar 12 minuten de tijd.

Een leerzame ervaring, informatief maar ook leuk om te doen. Rheden.nieuws.nl wist een voorbijganger over te halen mee te doen. Hij deed het geweldig en bleef erg rustig de man uit Giesbeek bleek zelf diabetes te hebben in een vorm die voor hem goed hanteerbaar is, hij is achter zijn diagnose gekomen door een keuring op zijn werk. De man gaf te kennen dat het dieet waardoor hij tientallen kilo’s afgevallen is, hem veel goed gedaan heeft in het leven met diabetes.

“Had ik die keuring op het werk niet gehad, had ik dit nooit geweten”, maar ik ken meerdere mensen uit mijn omgeving die hier mee te maken hebben. Zo is er een persoon die door onoplettendheid zijn teen is verloren en een ander moet dagelijks spuiten, wat ik gelukkig niet hoef.” voegt hij er aan toe.

De container staat de komende weken op diverse andere plaatsen in Nederland en het is absoluut de moeite waard om er een kijkje in te gaan nemen en bij voorkeur zelf mee te maken wat diabetes doet met mensen.

Meer informatie? Kijk op: www.canyoubeatit.nl

2015-01-09 Escape Room Diabetes Fonds Arnhem009 2015-01-09 Escape Room Diabetes Fonds Arnhem016

2015-01-09 Escape Room Diabetes Fonds Arnhem007

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen