Kyra Meeuwissen Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw

RHEDEN – Carnavalsvereniging De Heiknüüters vierde zaterdag 17 januari de jaarlijkse Pronkzitting in een bomvolle Feestburcht Ons Huis.

Na de opkomst van Prins John de Eerste en Prinses Hetty en hun gevolg kwamen de zusterverenigingen C.V. De Nölers met hun jonge, enthousiaste Prinsenpaar en BCV De Geitenbok uit Boxmeer binnen. De gasten uit Boxmeer werden begeleid door hun eigen Hofkapel De Liefhebbers.

Er werd een mooi en vlot programma gepresenteerd van show, muziek en dans. Toen het programma rond 20.40 uur werd onderbroken en voorzitter Joop Teunissen het podium betrad om de nieuwe Ridder bekend te maken werd het muisstil in de zaal.

De voorzitter vroeg na zijn introductie een ieder te gaan staan en stelde een aantal vragen, degene die niet aan de criteria voldeden mochten gaan zitten. Na de laatste vraag stonden er nog een aantal paren en mocht Prinses Hetty, ridder van 2009, daaruit de nieuwe Ridder naar voren halen.

En onder een luid applaus werd Kyra Meeuwissen benoemd tot 35e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw. Dit vanwege haar grote verdienste voor het Rhedense verenigingsleven.

De voorzitter omschreef haar grote lijst van verdiensten gedurende vele jaren voor:
o.a. de Rhedense Judovereniging, de vm. Brinkschool, Zwem-& Poloclub De Flamingo’s, Rhedens Dorpsbelang, Plattelandsvrouwen, Kankerbestrijding, Rheejes Proate, Het Dorpshuis, Rhederhof, EDS, Zomer in Gelderland, actie Voedselbank, Thomassen Mannenkoor en als verkeersregelaar.

De onderscheiding in de vorm van de Rhedense Leeuw als zilveren draagspeld werd haar opgespeld door de voorzitter. Verder was er een oorkonde, bloemen en dank voor echtgenoot Appie.

Na afloop van het officiële gedeelte mocht het echtpaar Meeuwissen de felicitaties in ontvangst nemen en werd er doorgefeest tot in de kleine uurtjes. De Ridderslag zal plaatsvinden op zaterdag 7 februari om 15.30 uur bij de Rhedense Leeuw.

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag van de pronkzitting en de benoeming van Kyra Meeuwissen tot 35e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen