Afscheidsviering St. Mauritiuskerk Rheden

RHEDEN – Afgelopen zondag 18 januari werd de laatste eucharistieviering gehouden in de Rooms Katholieke St. Mauritiuskerk te Rheden, alvorens deze werd onttrokken aan de eredienst. Vele (oud) parochianen, ongeveer 155 in getal, kwamen afscheid nemen van “hun” Kerk, waarmee zij ruim 58 jaar waren verbonden door dopen, het vormsel, huwelijken of begrafenissen.

De viering werd voorgegaan door waarnemend Pastoor Hans Pauw en Pastoor Nico Kok. Het gemengd koor, samen gesteld door het mannen – en het dameskoor St. Mauritius begeleiden de dienst. Het koor stond onder leiding van dirigent Frans Talsma, en organist Theo Mees.

Nadat de mis ten einde liep was er de lediging van het altaar, de godslamp werd gedoofd en het tabernakel leeg gehaald. Het Beeld van de heilige St. Mauritius werd uit de kerk gedragen, waarmee de laatste dienst een feit was.

Na de viering was er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of een glaasje drinken, elkaar te ontmoeten om herinneringen uit te wisselen met elkaar. Rond 12.00 uur werden broodjes en soep aangeboden aan de aanwezigen.

Door de sluiting zijn de parochianen nu aangewezen in de Emmaüskerk in Dieren aan de Rode Kruislaan 2.

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag.

Mauritiusstraat 18-1-15   021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen