Buurtbewoners in Rheden winnen straatbarbecue voor 20 personen

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – De buurtbewoners van de Mauritiusstraat in Rheden, hebben de mooiste foto gemaakt van de opruimactie. Hiermee hebben ze de wedstrijd gewonnen die was uitgeschreven in verband met de vuurwerkafvalaktie “Samen afsteken = Samen opruimen”. Wethouder Ronald Haverkamp gaat de bewoners de tegoedbon voor een bbq voor 20 personen uitreiken op 4 februari om 16.15 uur aan de Mauritiusstraat 46.

Vorig jaar startte de gemeente Rheden de aktie “Samen afsteken = Samen opruimen”. Met als doel dat de buurt weer snel schoon is na de jaarwisseling en dat ongelukken met niet afgegaan vuurwerk worden voorkomen. Een volle vuilniszak met vuurwerkafval was goed voor een waardebon die ingewisseld kon worden voor iets lekkers bij de plaatselijke bakker.

In totaal zijn er 375 zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Dit is meer dan vorig jaar toen waren het er 320. Er is door veel buurtbewoners enthousiast opgeruimd en de actie heeft de nodige media-aandacht gehad.

Straatbarbecue
Degene die de leukste foto maakte van de opruimactie in de buurt maakte kans op een straatbarbecue voor 20 personen. De Mauritiusstraat in Rheden stuurde de leukste foto in (zie bijlage).

Ik buurt mee! taart
In totaal heeft de gemeente zes inzendingen ontvangen van buurtbewoners die hun straat aan het opruimen waren, waaronder ook een mooie impressie van de jaarwisseling in Spankeren, door de winnaars van vorig jaar van de Overweg. Die is te zien op:

Omdat het allemaal leuke foto’s waren, krijgen alle inzenders een Ik buurt mee! taart thuis bezorgd. Een Ik buurt mee! taart omdat deze actie helemaal past in de gedachte van Ik buurt mee! Namelijk het samen werken aan een sociale, veilige, prettige en schone leefomgeving. Kijk voor meer informatie over het initiatief Ik buurt mee! op www.ikbuurtmee.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen