Bevrijdingsraam Grote Kerk Velp krijgt heide foto van Marc Pluim Fotografie

Foto: Marc Pluim, Marc Pluim Fotografie

VELP – Op verzoek van Gety Hengeveld van de Stichting Bevrijdingsramen Velp maakte Marc Pluim eind vorig jaar bovenstaande impressie van de nieuwe ramen in de westgevel van de Grote Kerk in de Kerkstraat te Velp.

Goedkeuring Kerkeraad
Marc Pluim maakte de impressie en deze werd op groot formaat getoond aan de leden van de Kerkeraad die hun goedkeuring aan de gekozen ontwerpen moesten geven.

Marc Pluim:
“Als basis gebruikte ik de originele ontwerpen die ik in de interieurfoto van de kerk monteerde. Toen al was bekend dat de gebruikte foto van de heide in het ontwerp te somber gevonden werd en vroeg Gety mij of ik uit mijn archief wellicht een bruikbare afbeelding kon leveren. De foto van de heide zal worden gebrandschilderd in het nieuwe glas-in-loodraam, evenals de foto van de IJssel in het andere raam. Het zijn de landschappen die voor deze streek zo herkenbaar zijn.”

De historische afbeeldingen van de bevrijding zullen door een etstechniek worden overgebracht op de nieuwe ramen waardoor er zoveel mogelijk details van de oorspronkelijke zwart-witfoto’s behouden blijven.

(Foto’s: Marc Pluim, Marc Pluim Fotografie)

Bevrijdingsramen01

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen