Overvliegen Scouting Dieren spetterend succes

DIEREN – Eind september was dan eindelijk het moment aangebroken waar een flink aantal leden al weken op zat te wachten. Zaterdag 27 september, de dag van het overvliegen, oftewel het overgaan naar de volgende leeftijdsgroep.

Omdat kinderen al vanaf 5 jaar bij Scouting terecht kunnen, kunnen kinderen hun eerste keer overvliegen al meemaken op 7 jarige leeftijd.
In totaal waren er zo’n 15 jeugdleden tussen de 7 en 20 jaar die overgingen naar een volgende groep. Dit is gebeurd tijdens een speciale opkomst waar alle jeugdleden van Scouting Dieren aan mee hebben gedaan. 
Van jong naar oud
Aan het eind van de ochtend was alle familie van de overvliegers welkom waarna er begonnen werd met de jongste kinderen, ook wel bevers genoemd. Na de bevers waren de welpen aan de beurt, waarna de scouts en zeeverkenners mochten. Als laatst ging een groep explorers over om een totaal nieuwe groep te vormen binnen Scouting Dieren, de roverscouts.
ejsug2tduz9gb8go3d2pid7ve
Zo vies en nat mogelijk
Een oude Scoutingtraditie is om de overvliegers zo vies/nat mogelijk aan te laten komen bij de volgende groep. Elke overvlieger mocht dus eerst het lijdend voorwerp spelen tijdens een potje ananassjoelen over vanille vla, waarna de jongere leden over verschillende surfplanken aan de overkant van een vijvertje moesten komen. De oudere leden moesten na deze activiteiten ook nog eens via een ladder over het water van de ene boot in de andere boot komen. Dit alles vond plaatst onder luid gejuich en modder gegooi van de rest van de leden. Als allerlaatst werden alle overgevlogen leden welkom geheten in hun nieuwe groep.
Naar aanleiding van dit verhaal nieuwsgierig geworden over Scouting Dieren? Neem dan eens een kijkje op www.scoutingdieren.nl
va5ifl90y88etprcal55myfks
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen