Strijdlust Groenhorst Velp in voorronde NK Tuinaanleg

Foto: Groenhorst Velp

VELP – Vorig jaar wonnen Bram Wevers en Simon Kuiperij het Nederlands Kampioenschap Tuinaanleg. In de voorrondes van 2015 zijn de kampioenen opnieuw van de partij en krijgen ze bovendien concurrentie van hun studiegenoten Niek Graven en Steffen Olyslager.

Hoewel beide teams in verschillende voorrondes spelen, kunnen we elkaar bij winst tegenkomen in de finale in Den Bosch. De strijdlust zit er dus goed in bij Groenhorst Velp.

De komende weken vinden de voorronden plaats en worden de leerling-hoveniers in de leeftijd t/m 22 jaar op de proef gesteld. De teams van Groenhorst Velp willen demonstreren dat hun opleiding hoog inzet op vakmanschap.

De mannen moeten laten zien dat ze aan de hand van een reële opdracht een tuin kunnen aanleggen, goed kunnen samenwerken en kunnen omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt de aangelegde tuinen.

De winnende teams, uit de in totaal 4 voorronden, strijden tijdens de beurs TuinIdee op 26 februari t/m 1 maart 2015 in Den Bosch om de nationale titel. Aan de vier voorronden nemen in totaal 17 teams, van elk twee hoveniers, deel. De vier beste teams strijden voor de titel Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2015.

De organisatie van het NK Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging van ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Voor meer informatie: http://www.vhg.org/actueel-agenda/nationale-wedstrijd-tuinaanleg-2015.

Groenhorst112

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen