Velpse formatie van Sios ’61 pakt een verdiende overwinning tegen Oost Arnhem 5

VELP/ARNHEM – Het was alweer 4 weken terug, mede door de feestdagen dat Sios ’61 haar laatste wedstrijd speelde. Vandaag stond een uitwedstrijd op het programma tegen Oost Arnhem 5, thuis had de Velpse formatie gewonnen, volgens Oost Arnhem 5 was de scheidsrechter medeoorzaak van dit verlies.

In het begin zocht Sios de aanval, door goede rebounds te zetten en goede keuzes te maken kwam al gelijk de score 0-1, Oost Arnhem sloeg gelijk terug en met een bekeken afstandsschot en maakt de gelijkmaker.

Daarna was het toch weer SIOS met 2 afstandsschoten en gelijk een klein gaatje 1-3, de thuisploeg beelf stug, SIOS had toch het betere van het spel en kwam zelfs op 3 doelpunten voor. Daarna was er even een fase waarin beide ploegen scoorden, over en weer vielen de doelpunten 3-6 was het resultaat.

IMG_0074

In het vervolg van de eerste helft bleef SIOS goed combineren en liep verder en verder uit, Oost Arnhem kwam er in die fase totaal niet aan te pas en de 4-10 ruststand stond.

Na de pauze een heel andere wedstrijd, Oost Arnhem ging achter verdedigen, SIOS had hier heel veel moeite mee, verkeerde keuzes werden gemaakt en er werd niet meer gescoord. Ook Oost Arnhem kon hier niet van profiteren, de verdediging bij Sios stak goed in elkaar.

Toen na 14 minuten zonder scores aan beide zijde toch SIOS ,met een omdraaibal de 4-11, daarna even nog Oost Arnhem maar het gat was te groot. De thuisploeg kwam mede door het gehannes onder de korf, en onzuiverheid niet dichterbij, SIOS nog wel, een mooie score nog van B junior Kim van der Vlist en de zege was een feit. Tien minuten voor tijd viel nog een B junior Luciana de Haas in.

De Velpse formatie pakte een verdiende overwinning 7-14, vooral op basis van de 1e helft. Volgende week de uitwedstrijd tegen SEV uit Zelhem, thuis had SIOS hier nog dik van verloren dus een mooie kans op revanche.