Lammerperiode begonnen bij de Rhedense Schaapskudde

Foto: Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Met de geboorte van een tweeling is op zondag 8 februari is de lammerperiode bij de Rhedense Schaapskudde echt begonnen. De komende 6 weken verwachten we ongeveer 130 lammetjes. De drachtige ooien verblijven overdag in de weide bij de kooi en ’s nachts in de schaapskooi. Het is een intensieve periode voor de herders en de vrijwilligers. Er zijn dag en nacht mensen aanwezig om al het werk te doen en de schapen zonodig te helpen bij het aflammeren. Op de website is op een lammerenteller te zien wat de actuele stand is. (www.schaapskudde.nl)

Op woensdag 18 februari, om 14.00 uur zal het eerste lam (in dit geval een tweeling) volgens jarenlange traditie worden geadopteerd door een Bekende Nederlander. Dat is deze keer tot onze grote vreugde cabaretier, tekstschrijver, schrijver en natuurliefhebber Hans Dorrestijn.
Iedereen is daarbij natuurlijk van harte welkom bij de schaapskooi.

Het is voor iedereen mogelijk een lammetje te adopteren. De kosten zijn €.20,= en de adoptant mag het lammetje zelf een naam geven en krijgt een heus geboortekaartje. Met dat kaartje kan het lammetje de hele lammertijd worden bezocht en “geknuffeld”. De kooi is daarvoor dagelijks open van 13.30 tot 17.00 uur. De adoptie van lammetjes is bovendien een welkome steun aan Rhedense Schaapskudde, die helemaal afhankelijk is van donaties, giften en subsidies.

Kijk voor een eerder verslag over de geboorte van de eerste tweeling op: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/20150208/eerste-lammetjes-rhedense-schaapskudde-geboren/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen