Benefietconcert In de Grote Kerk Velp, voor ‘De Voedselbank’ en ‘Diva Dichtbij’

Foto: Daria van den Bercken/Andreas Terlaak

VELP- De Lionsclub Rheden en Boekhandel Jansen & de Feijter organiseren voor de tweede keer een bijzonder benefietconcert in de Grote Kerk. Eerder was de harpiste Lavinia Meijer te gast. Dit jaar is de inmiddels door haar optredens wereldwijd vermaarde Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken uitgenodigd. Op het programma staan werken van Scarlatti, Händel, Mozart en Debussy.

Daria van den Bercken (Utrecht, 1979) is een Nederlandse pianiste van Russische afkomst. Zij werd op 11-jarige leeftijd in 1990 toegelaten tot de jong-talent-klas van het Rotterdams Conservatorium. In 2002 studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam af. Ze maakte bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest met het pianoconcert van Clara Schumann in 2007 haar debuut. Ze heeft zich onder meer gespecialiseerd in de klaviermuziek van Georg Friedrich Händel. Daarover zegt ze zelf: ‘Op een winteravond (…) speelde ik deze klavecimbelsuites voor het eerst door (met de piano). Dat was een bijzonder moment. Ik noem het zelfs een openbaring: er is een aanstekelijke lichtheid in deze muziek maar tegelijkertijd klinkt er ook melancholie en berusting in door. Op youtube is van haar een optreden bij Pauw en Witteman te zien en daar kunt u horen hoe ze waar maakt wat ze erover zegt. .
Ze propageert haar kunst met opvallende acties, zoals huisconcerten in Amsterdam en een concert in São Paulo in de zomer van 2012, waarbij zij met haar concertvleugel aan een hijskraan hing, ook op Youtube te vinden.

De Voedselbank Arnhem heeft in de regio Arnhem en Rheden 24 uitgiftepunten met elk 40 à 50 klanten. Door de economische crisis neemt het aantal klanten nog steeds toe.
Voor informatie over deze voedselbank, zie: www.voedselbankarnhem.nl.
Diva Dichtbij verzorgt optredens van professionele zangeressen in verpleeghuizen. Bij deze huiskameroptredens worden bewoners vaak in het hart geraakt en komen soms emoties boven waarvoor lang geen plaats was. Ontroerend om te zien. De Lionsclub Rheden sponsort optredens van Diva Dichtbij in verpleeghuizen in de Gemeente Rheden. Voor meer informatie, zie www.divadichtbij.nl.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Assink ERA Makelaars en ABNAMRO.

Pianorecital door Daria van den Bercken
Scarlatti, Händel, Mozart en Debussy
Zondag 1 maart – aanvang 15.00 uur – entree € 20,00/voorverkoop € 17,50
Voorverkoop: Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp

Inlichtingen: Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp
www.eenpassievoorboeken.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen